Formația „Transylvania” a lansat „Mister Vlad”. Mister Vlad Țepeș!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Formația românească „Transylvania” a lansat primul album cu titlul „Mister Vlad”, la care s-a muncit timp de doi ani. Trupa a fost înființată în 2014, în nordul Bucovinei (Ucraina) și este formată din muzicieni de etnie română.

Potrivit liderilor trupei, Vlad Damian și Constantin Zgomot, Transylvania a creat un produs absolut nou, neobișnuit. Muzica ”transilvăneană”, așa cum o numesc ei, este o simbioză neobișnuită a ritmurilor tradiționale naționale românești cu cele moderne, urmate de un show fascinant pe scenă. Înainte de lansarea albumului, muzica a fost testată pe diferite scene din mai multe țări europene.

„Fiecare prestație aparte a fost un fel de experiment pentru formație, pentru că nimeni nu știa cum publicul din diferite țări va percepe și va reacționa la o nouă direcție”, spune Constantin Zgomot.

Vă reamintim că „Transylvania” în anul 2016, s-a dovedit a fi o noutate senzațională pe scenele celor mai renumite festivaluri din Europa, printre care: Bestival, Boomtown, Maui Waui, Lowlands (NH) etc… Pe parcursul câtorva luni, rețelele sociale erau inundate de întrebări cu privire la originea etnică a liderilor și caracteristici vis a vis de genul și stilul muzicii pe care o prezintă publicului.

Albumul „Mister Vlad”, ca și cântecul cu același nume inclus în el, este dedicat personalității legendare și misterioase a celebrului domnitor român Vlad Țepeș.

În centrul multor piese din album se află motivele și melodiile cântecelor folclorice și populare românești. Potrivit spuselor liderului și solistului trupei, Vlad Damian „…este un fel de tribut adus culturii strămoșilor noștri, precum și o încercare de a demonstra lumii frumusețea și originalitatea creației populare românești expuse în viziune contemporană non-formală.”

Albumul de debut al ”Transilvaniei” conține cântece și în limba engleză, maghiară, germană, franceză și chiar italiană.

Cele mai cunoscute cântece populare românești („Bordei”, „Dorule”, „Ionel”…) au fost prelucrate într-un stil aparte EDM.

https://soundcloud.com/transylvania-group/albums
https://facebook.com/transylvania.group
http://www.transylvania.cc

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.