Finala europeană a premiilor „SanRemo Music Awards” se va ține la Cluj-Napoca

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste 600 de artiști mari și emergenti din toată Europa vor concura pentru prestigioasele „Premii”

Au fost nevoie de 2 ani de pregătire pentru a organiza prima finală europeană  „Sanremo Music Awards”, orașul în care se va desfășura evenimentul va fi Cluj-Napoca iar datele vor fi din 16 până în 18.iunie.2023.

Pregătirile sunt frenetice, datele evenimentului se apropie și în câteva zile se va deschide și prevânzarea biletelor odată cu stabilirea locației care va găzdui evenimentul.

Sunt 50 de mari italieni și 50 de mari internaționali în „Nominalizari” și 600 de artiști emergenti din toată Europa, cifre amețitoare și o mașinărie organizatorică cu adevărat extraordinară, pentru fiecare dintre cele 3 categorii din competiție Juriul va decide doar 14 câștigători, care vor să fie prezenți la eveniment pentru a colecta premiul și pentru a cânta pentru favoriții lor, prin urmare vor fi 14 Italian Big premiați, 14 International Big premiați și 14 emergente premiate și fiecare dintre ei va prezenta două melodii care îi reprezintă.

Selecțiile tinerilor emergenti care vor participa la eveniment și la semifinala care va avea loc cu o zi înainte de eveniment, adică 15.iunie.2023, se vor deschide, de asemenea, în scurt timp.

„Premiile muzicale Sanremo” conduse de Patronul evenimentului istoric (21 de ani de activitate) Nicola Convertino, după succesul obținut în Cuba și Havana, se pregătesc acum să intre în Olimpul marilor evenimente internaționale.

În 21 de ani de activitate, „Sanremo Music Awards” au făcut popas în diverse țări din lume, cu diferite formule care s-au adaptat treptat la diferitele culturi ale națiunilor gazdă, însă în România Patronul Nicola Convertino a dorit să păstreze formula originală. a Kermesse, permițând tuturor tinerilor artiști să participe, dincolo de orice limită de vârstă, de origine culturală și etnică și liber să aleagă limba de exprimare și țara de origine.

Așa se exprimă Patron Convertino: „Trebuie să lași ideile să curgă, muzica nu are granițe reale, de multe ori ea ia naștere dintr-un moment anume din viața artistului, frumos sau urât, iar etnia, limba, culoarea pielii nu are. nu ignora crearea unei capodopere, într-adevăr de multe ori colaborările între artiști din întreaga lume creează alchimii extraordinare, Sanremo Music Awards se nasc cu acest scop, de a crea osmoză totală cu lumea artistică a întregii planete, acesta este visul meu și a tuturor celor care participă la ea, departe de patronajul pe care ni-l impune adesea sistemul. La urma urmei, visele mișcă mari afaceri, cele mai futuriste descoperiri științifice, muzica, arta, nimic nu ignoră visul, totul vine din dorința profundă pe care o are omul de a comunica cu cosmosul și muzica a fost întotdeauna cel mai mare vehicul, cel care cei mai implicați emoțional ființe umane… și poate și animale și toată natura însăși”.

În România „Sanremo Music Awards” va crea un eveniment care se clasează printre multe altele, dar poate că diferența cu celelalte este că această Kermesse s-a născut liber, fără legături cu niciun centru de putere și de 21 de ani a rămas mereu așa, cu sacrificii enorme ale Patronului care a crezut mereu în muzica liberă și fără bariere.

Artiștii care se vor alătura acestei inițiative cunosc valoarea libertății de exprimare și libertatea de a depăși granițele spațiu-timp pe care muzica le are… dacă este liberă să curgă fără impoziții speciale, atunci toți cei 600 de participanți se vor bucura de această „libertate” în deplină autonomie.

Probabil că la Cluj va începe un nou ciclu, un nou mod de a concepe muzica și va fi orașul care va purta steagul muzicii libere în anii următori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.