Filmul Octav poate fi vizionat la Timișoara

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Filmul Octav va putea fi vizionat la Timisșoara in intervalul 13-19 octombrie la Cinema City Shopping Mall (sâmbătă la orele 16:40 și 19:00, vineri, duminică, luni-joi de la orele 17:20 și 19:50) și la Cinema Timiș (luni de la ora 19:00 și marți de la ora 17:00).

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Directorul de imagine al filmului este Blasco Giurato, cel care a semnat imaginea și pentru „Cinema Paradiso”, câștigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Blasco Giurato are o experiență bogată cu un portofoliu cinematografic de peste 100 de producții.

Coloana sonoră îi aparține renumitului compozitor român, Vladimir Cosma, care a semnat muzica a peste 400 de partituri pentru producţii cinematografice şi seriale TV. Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din Franța și este recompensat cu peste 20 de distincții internaționale.

Filmul „Octav” a fost selecționat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidachi, este o coproducție România-Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul „Octav”, care rulează în cinematografele din țară din 6 octombrie 2017, este clasificat cu AG (Audiență Generală).

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici:

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.