Filip-Eduard Iacob, succese pianistice în Germania

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Stabilit cu familia în Germania în primăvara anului 2015, micul pianist Filip-Eduard IACOB, elev al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj (clasa de pian a subsemnatului), cu un consistent palmares în țara natală, a reușit, într-un timp extrem de scurt, să culeagă laurii unor importante competiții pianistice. După un mic popas la Wuppertal, încununat cu un premiu la un concurs în Marele Ducat de Luxemburg, Filip s-a înscris la Hochschule für Musik din Saarbrücken.

Cu repertoriul pregătit și finisat la Lugoj, artistul lugojean a fost răsplătit cu două importante premii: premiul I la etapa regională a concursului pianistic din Saarland, confirmat, la scurt timp, cu premiul II la etapa finală la nivelul landului.
Recent, Filip-Eduard şi-a etalat nivelul măiestriei sale interpretative şi a certificat valoarea şcolii pianistice lugojene, cucerind, la Sulzbach, laurii unui concurs organizat de Asociaţia Şcolilor de Muzică din Marele Ducat de Luxemburg în parteneriat cu şcolile de muzică din Rheinland-Pfalz şi Saarland. De menţionat că Filip a concurat la categoria de vârstă 14-16 ani, fiind cel mai mic competitor.

Constantin T. STAN

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.