Filip-Eduard Iacob, succese pianistice în Germania

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Stabilit cu familia în Germania în primăvara anului 2015, micul pianist Filip-Eduard IACOB, elev al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj (clasa de pian a subsemnatului), cu un consistent palmares în țara natală, a reușit, într-un timp extrem de scurt, să culeagă laurii unor importante competiții pianistice. După un mic popas la Wuppertal, încununat cu un premiu la un concurs în Marele Ducat de Luxemburg, Filip s-a înscris la Hochschule für Musik din Saarbrücken.

Cu repertoriul pregătit și finisat la Lugoj, artistul lugojean a fost răsplătit cu două importante premii: premiul I la etapa regională a concursului pianistic din Saarland, confirmat, la scurt timp, cu premiul II la etapa finală la nivelul landului.
Recent, Filip-Eduard şi-a etalat nivelul măiestriei sale interpretative şi a certificat valoarea şcolii pianistice lugojene, cucerind, la Sulzbach, laurii unui concurs organizat de Asociaţia Şcolilor de Muzică din Marele Ducat de Luxemburg în parteneriat cu şcolile de muzică din Rheinland-Pfalz şi Saarland. De menţionat că Filip a concurat la categoria de vârstă 14-16 ani, fiind cel mai mic competitor.

Constantin T. STAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.