Festivalul ”Rock pe 2 roţi”, a V-a ediţie 2016, două zile de spectacole incendiare şi un succes internaţional

În zilele de 8 şi 9 iulie 2016, la baza sportivă a fostului  Liceu Agricol  de pe Calea Timişoarei, s-a desfăşurat cea de-a V-a ediţie a festivalului „Rock pe 2 Roţi”. Evenimentul a fost organizat de Clubul Road Patrol MC Lugoj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj.

Întâmpinare cu bere rece şi multe surprize

Participanţilor, care au sosit încă de vineri, 8 iulie 2016, cu motociclete, biciclete, scutere sau taximetre, li s-a oferit un program foarte atractiv, cu multe surprize, locuri de campare şi bere rece, pe lângă oferta de preparate culinare proaspete şi băuturile răcoritoare ţinute la rece, porumb fiert, „kurtoskalacs” şi multe alte obiecte artizanale, tablouri, piese de vestimentaţie  pentru iubitorii de muzică rock şi motociclism, pe lângă vremea superbă din cele două zile ale evenimentului.

La această ediţie, trupele de muzică rock care au concertat au fost din Lugoj, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, dar şi din alte ţări: Bulgaria, Ungaria şi Slovacia.

Atmosfera festivalului, odată cu venirea serii, a devenit incendiară. În jurul scenei, pe terasele amenajate sau pe lângă corturile amplasate pe locurile de campare, sute de tineri, iubitori de muzică rock, ascultau la boxele de pe scenă date la maxim, muzica preferată.

Grupuri de prieteni de toate vârstele, familii cu copii (unii aveau doar câţiva ani), chiar şi oameni în vârstă, iubitori ai acestui gen de muzică, cu toţii urmăreau un spectacol muzical de calitate, completat cu un joc fulminant al luminilor pe scenă şi apoi, după lăsarea serii, un spectacol inedit cu dansatori care mânuiau torţe aprinse, cu o dexteritate ieşită din comun.

Privind în ansamblu toate acestea, aveai sentimentul că toţi participanţii la eveniment sunt de mult timp prieteni buni, o mare familie, cea a iubitorilor împătimiţi de muzică rock, având ca pasiune şi motociclismul. Am remarcat amabilitatea celor de la intrare, care te întâmpinau cu zâmbetul pe buze, precum şi a tuturor celorlalţi, organizatori, formaţii de muzică rock, voluntari.

Lângă scenă se afla amplasată o cutie specială, pentru strângerea de fonduri în scop umanitar şi peste tot se făceau fotografii pe motociclete, se studiau cu interes tipurile de motoare Harley-Davidson, Honda, KTM, Yamaha, Suzuki, Indian Motorcycle, Triumph, Ducati, Zero Motorcycles, Kawasaki şi alte mărci renumite de motociclete.

Sâmbătă, 9 iulie, în jurul orei 11, a avut loc parada vehiculelor pe două roţi, împreună cu bicicliştii de la Lugojul Pedalează. Motocicliştii au plecat şi s-au întors la locul festivalului, având în coloană şi pe primarul oraşului, iar la Universitate li s-au alăturat şi bicicliştii, pe traseul: Primăria Municipiului Lugoj, Podul de Fier, Catedrala Ortodoxă, Benzinăria Mol, Catedrală, str. Bucegi, str. Coloman Walisch, Podul de Beton, Universitate.

O participare inedită la parada din acest an a fost cea a unei femei în vârstă de 71 ani din Traian Vuia, care de 45 de ani circulă pe vehiculul cu două roţi. Lugojenii au urmărit cu încântare convoiul de motociclişti, însoţiţi de edilul oraşului şi de către biciclişti, iar demonstraţia echilibristică spectaculoasă oferită de profesionistul Mihai Stoichescu în faţa primăriei a fost urmărită cu entuziasm, spectatorii rămânând foarte suprinşi de acrobaţiile „nebuneşti” ale lui Miţă.

După paradă, participanţii au fost invitaţi la o tură de relaxare pe două roţi în împrejurimile Lugojului, iar după aceea la concursuri tematice cu premii consistente. Atmosfera a devenit explozivă la propriu şi la figurat când cei de la Pyraessence Fireshow   i-au încântat pe cei prezenţi cu un spectacol pirotehnic atât în timpul, cât şi între concerte.

Printre concursuri, surprize şi bere rece, membrii Clubului Archery din Lugoj au făcut şi ei spectacol prin demonstraţiile de tir cu arcul. În ultima seară a festivalului au fost, de asemenea, concerte susţinute de formaţii din Lugoj, Timişoara, Cluj-Napoca, Ungaria şi Bulgaria, iar spre final, aproape de miezul nopţii, a avut loc pe scenă extragerea câştigătorului marelui premiu – o motocicletă Kawasaki de 750 cmc, oferită la tombolă de către organizatori.

Chiar din prima zi a festivalului s-au vândut câteva sute de bilete, care au participat la tombola organizată în ultima zi a festivalului, având ca premiu o motocicletă de 750 cmc, câştigătorul de la ediţia din 2015 a festivalului „Rock pe 2 roţi” fiind un băiat din Lugoj, care a venit la festival anul acesta cu motocicleta câştigată ca premiu la tombola de la ediţia precedentă. Anul acesta, din 580 bilete de tombolă, o fetiţă a extras din urnă biletul norocos cu numărul 391. Frumoasa motocicletă Kawasaki, premiul cel mare, a fost câştigată  de către o tânără, Nicoleta, din Hunedoara.

După tombolă, au fost invitaţi pe scenă cei doisprezece tineri voluntari, care au ajutat la desfăşurarea în cele mai bune condiţii a festivalului, pentru a li se înmâna diplome, în semn de apreciere pentru activitatea lor pe durata evenimentului. Apoi, la finalul evenimentului, au evoluat pe scenă formaţiile Iron Maidnem (Ungaria) şi  Rampart (Bulgaria), în spectacole de-a dreptul impresionante.

Ca o remarcă absolut necesară, faţă de alte festivaluri desfăşurate în Lugoj, prin centrul oraşului, acest eveniment a fost un exemplu de urmat în ceea ce priveşte curăţenia şi bunul simţ al tuturor participanţilor. Felicitări organizatorilor, susţinătorilor, formaţiilor de muzică rock şi publicului participant la acest mare eveniment al oraşului!

Trupele care au concertat la „Rock pe 2 Roţi”

GECKO este o trupă de Heavy Metal din Cluj-Napoca înființată în 2013. Membrii trupei sunt: Ovidiu Florea – vocalist, Alexandru Kiraly – chitară ritm, Paul Oprea – chitară lead și backing vocals, Andrei Bărbuleț – chitară bass și Vlad Someșan – tobe.

Cei trei din urmă sunt membrii fondatori ai trupei. La început, au cântat într-o trupă de covers care se axa pe classic rock, sub numele de Infected, alături de o vocalistă și un chitarist lead, care ulterior au părăsit trupa. După aceea, chitaristul Paul Oprea, basistul Andrei Bărbuleț și toboșarul Vlad Someșan au început să exerseze, punând bazele unui nou concept, unui nou sunet – Gecko.

Membrii trupei susțin că muzica lor este influențată de formații heavy metal și metalcore, cum ar fi: Avenged Sevenfold, Bullet for my Valentine, Trivium și Disturbed, dar cu particularitatea unei linii mai melodice. S-au remarcat cu piese precum „Show them hell”, „Voices” sau „Seekrets”.

Unele piese de-ale lor abordează teme fantastice inspirate din scrierile lui Tolkien. În cei 21 de ani de carieră, trupa a lansat 11 materiale discografice, ultimul fiind EP-ul „Lost In The Ryhope Wood”, lansat în anul 2015. S-au remarcat cu piese precum „Evolution”, „Mother Is Dying”, „End Of Eternity” sau „The World Is War”.

GALADRIEL, din Bratislava, Slovacia, este o trupă de Melodic/Gothic/Doom Metal, înființată în iulie 1995, de către vocalistul și bassplayer Dodo Datel, chitaristul Voloda Zadrapa si bateristul Victor Gieci. Prima direcție muzicală a trupei a fost doom metal cu influente grele si melodice. În 1996, voce feminina Sona Witch Kozakova a intrat in trupa si aceasta linie-up completată mai târziu chitaristul Chulo Malachovsky a înregistrat primul album thier „Imperiul goliciunii”. Trupa și-a luat numele din seria „Stăpânul Inelelor” scrisă de J.R.R. Tolkien. 

Galadriel a început colaborarea cu Casa de discuri britanică Terriotry Records, care înregistrează al doilea album „The Mirror Lumina lumii” (1999) și al treilea album „Oblivion” (2000). Cel mai important punct din istoria trupei a fost intrarea în trupă a chitaristul TOMAX Gabris, la sfârșitul anului 1997. TOMAX si Dodo a devenit un duo creativ puternic, ajungând la noi orizonturi.

Cooperarea lor s-a extins pe al patrulea album From Ashes & Dust” (lansat în 2002 de către Metal Age Productions). În anul 2003 Galadriel a avut cele mai grele modificări line-up, atunci când Sona Witch Kozakova, claparul JSK si bateristul Victor Gieci au părăsit trupa, ca urmare a problemelor de comunicare între membrii trupei. Duo TOMAX și Dodo îmbunătățit de chitaristul / claparul Matus Hanus au creat albumul World Under World” (lansat de Metal Age Productions în 2004), susținut de câțiva muzicieni invitați, iar în anul 2005 Empty Mirrors Of Oblivion”

În anul 2005, TOMAX Gabris a decis să părăsească trupa și s-a concentrat pe activități muzicale diferite. Dodo Datel și Matus Hanus au reconstruit trupa și au adus vocea feminină a Sonei Witch Kozakova înapoi acasă. Cu un alt chitarist în bandă, Skipi Skuppin,  a fost înregistrat cu succes albumul Renascence” (lansat de Metal Age Productions în 2007), care a fost marcat ca un album al anului. 

HUNGRY FOR HEAVEN este o trupă tribut Ronnie James Dio din orașul Cluj-Napoca. Trupa a fost înființată de către Dudu Isabel, fostul solist al trupei Vespera, pentru a celebra viața, muzica și personalitatea lui Ronnie James Dio, artist american cu o carieră de peste 40 de ani, dispărut dintre noi în vara lui 2010.. În playlist-ul trupei se pot regăsi atât piese semnate integral Ronnie James Dio, precum „Holy Diver”, „Rainbow In The Dark” sau „The Last In Line”, cât și piese de la Black Sabbath, precum „Heaven And Hell” sau „Fallin’ Off The Edge Of The World”.

SEVI, trupă de rock alternativ/Hard Rock, înființată în Sofia, Bulgaria, trupa a luat naștere în anul 2010. Numele este un acronim al numelui solistei, Svetlana Bliznakova, cunoscută apropiaților ca Sevi. În cei șase ani de carieră, trupa a lansat șase albume, ultimul fiind „The Battle Never Ends” lansat în anul 2016. S-au remarcat cu piese precum „On My Own”, „Victim”, „Speed Up”, sau ceva mai recent, „Don’t Hesitate”.

BRONX este o trupă din Târgu-Mureș, ce abordează stilul muzical numit Hard Rock. Înființată în 1992, trupa are la activ doar un album, intitulat „Rock’n’Roll Machine”. Însă, în perioada 1992-1996 lansează cinci casete demo: 1992 – Hajnali Nap, 1993 – True Tales, 1994 – Love & Pain, 1995 – Welcome Stranger și 1996 – Wait.

În 1995 trupa a apărut pe o compilație live cu piesele „Love & Pain” și „Restless”, compilașie apărută sub egida Fix Music. În anul 1997, trupa realizează primul videoclip profesional al unei formații din Târgu-Mureș, pentru piesa „Lies”, în colaborare cu Televiziunea Târgu Mureș. Trupa a urcat pe scene din multe orașe: Odorheiul Secuiesc, Miercurea Ciuc, Reghin, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Craiova, Seini, Baia Mare, Timișoara, Reșița, Bacău, Miercurea Nirajului, Gheorghieni, Cluj Napoca, Eger ( Ungaria), Aiud, Sovata, Fântânele, Bistrița, Mediaș, Sibiu, Iași, Galați, Zalău, Brașov, Arad, Suceava, și, desigur, Târgu Mureș. Trupa a luat o pauză între 2002 și 2010, dar s-a reactivat în decembrie 2010, de atunci fiind foarte activă concertistic.
De asemenea, nu s-a neglijat nici partea de imprimări, în ianuarie 2012 înregistrându-se albumul de debut “Rock’N’Roll Machine”. Stilul practicat este hard rock, cu influențe glam și sleaze. Din ianuarie 2013, trupa este sub contract de distribuție cu label-ul Nail Records, membră a concernului Hammerworld din Ungaria. Trupa își propupe pe viitor să participe la cât mai multe festivaluri naționale de anvergură, și de asemenea, lucrează intens la noile piese pentru cel de-al doilea album care va apărea anul acesta.
 S-au remarcat cu piesele „Love & Pain„, „Wild Side” sau „Shot in the dark”.

TIMES Of NEED, trupă de Southern/Groove Metal din Cluj-Napoca, înființată  în anul 2013, au adaptat un sunet extrem de energic, dar în același timp matur, influențele fiind în mare parte de peste ocean. „Backbone”, primul single Times Of Need a apărut pe 26 august 2013, scoțând în evidență partea neconstructivă a concurenței dintre trupele românești, urmat de single-ul Liar” în același an. În anul 2014, Times of Need aveau la activ peste 100 apariții live, în cadrul unor evenimente importante cum ar fi We are Rocking The City 2014 Cluj-Napoca” sau în cadrul festivalurilor moto din România. În aprilie 2014, trupa câștiga Marele Premiu în cadrul concursului ”Jaxx Rock Battle – Acoustic Edition”. În toamna anului 2014, trupa lansează primul EP intitulat The Road to Nowhere” care conține trei piese Breakdown” , „Believe” și „Cycle of Life”, care se bucură de succes pe scena rock românească. În primăvara anului 2015, Allen Baietan (tobe) s-a despărțit amiabil de trupă, fiind înlocuit în scurt timp de Cristian Nica. În același an, Times of Need a împărțit scena cu Trooper, Kempes, Implant pentru Refuz, Altar și multi alții și având o participare memorabilă în cadrul Untold Festival, iar la începutul anului 2016 au lansat primul videoclip oficial la piesa „Cycle of Life”.

MIST este o trupă de Heavy Metal din Lugoj, înființată la începutul anului 2015 în formula actuală, alcătuită din șase membri, care compun împreună piese originale:

Cristian Vețan (chitară), Cristi Răchitan (chitară), Luci Avramescu (voce), Nelu Todor (clape), Nelu Căpraru (chitară bas) și Denis Avram (tobe). 

Conducătorul trupei, Cristian Vețan predă ore de chitară la Școala de Arte Dimitrie Stan” din Lugoj, a mai colaborat pe plan muzical cu Nelu Todor, acum zece ani, în trupa Proiect B” (Pop Rock) și Cristi Răchitan cu Trupa Blue Rock”, având de asemenea colaborări cu Freddy Stauber, Vali Ivănescu (de la Trupa Rockabil”) și alții.

În formula actuală, Trupa MIST a evoluat în primul ei concert la Festivalul „ROCK pe 2 ROȚI”, ediția a V-a, 2016.

GORUN este o trupă Metal din Timișoara. Aceasta a luat naștere ca o idee a solistului trupei, Marcel Gug la sfârșitul anului 2012, iar el a conceput liniile melodice, respectiv textele. Ideea de a înființa o trupă a venit în urma unor discuții cu oameni pasionați, dornici să participe la un asemenea proiect. Pe măsură ce proiectul a evoluat, unii au renunțat din lipsă de timp, alții și-au planificat alte priorități. După diferite încercări în ceea ce privește proiectul muzical, formaţia a ajuns la formula Marcel Gug – solist, Gabi Bot – tobe, Zoli Papp – chitară, Alexandru Matasa – chitară, David Craioveanu – bass, care se menține din anul 2014. Au la activ doar doua piese oficiale, „Rupe-i gura la otravă” și „Lumea”.

LUNA AMARĂ, una dintre cele mai cunoscute trupe românești de rock alternativ, înființată în 2000 în Cluj-Napoca, trupa a lansat de atunci cinci materiale discografice, ultimul fiind un album live intitulat Live La Conti“, lansat în 2014. Sunt recunoscuți pentru abordarea subiectelor sociale în piesele lor, cu aluzie la nivelul de trai sau la forțele de ordine din România. Printre aceste piese putem aminti Albastru“, Folclor” sau Loc Lipsă“. Totuși, au și melodii mai melancolice precum „Roșu Aprins“, „Oameni Noi“, „Ciudat” sau Mara“.

IRON MAIDEN este o trupă tribut Iron Maiden din Ungaria. Înființați în anul 1996, trupa a început ca un hobby, apoi a ajuns o trupă respectată, fiind nelipsită în Ungaria la festivalurile mari de profil. În cei 20 de ani de carieră, au cântat în țări precum Slovacia, Germania, Serbia sau România. Au lansat până la ora actuala mai multe albume tribut Iron Maiden, printre care putem regăsi piese precum „Wasted Years”, „The Trooper”, „The Seventh Son of a Seventh Son”, „Hallowed Be Thy Name” sau „The Prisoner”, sau piese ceva mai rare precum „To Tame a Land”.

RAMPART este o trupă de Heavy Metal din Sofia, Bulgaria, înființată în anul 2006, în jurul solistei Maria Diese.   Mulți muzicieni renumiți au contribuit la construirea acestei cetăți de heavy metal din Bulgaria, trupa devenind cunoscută publicului datorită pieselor cu mesaj social și de război. Bastionul a fost construit în 2008, odată cu lansarea demo-ului „Warriors”. Acesta a primit un feedback extrem de încurajator din partea presei europeane de heavy metal. În anul 2009, trupa a înregistrat un nou album, a lansat albumul de debut „Voice of the Wilderness”, prin intermediul casei de discuri franceze Inferno Records.

În 2011, trupa Rampart a înregistrat noul lor album A Tale to Cold”. Acesta a fost lansat pe casetă în 2011 și pe CD, cu trei piese bonus în 2012. Trupa a promovat aceste mini-albume în Marea Britanie  în fața unui public compus din studenți. Albumul de bază al trupei Rampart War Behest”, a fost lansat în luna iunie a anului 2012. Trupa a promovat acest album cu un turneu în Bulgaria, Germania, Grecia, Olanda și Franța.

Trupa Rampart a înregistrat al treilea album cu versuri în limba bulgară, Завера / Conspiracy” în 2013. CD-ul a fost lansat în toamna anului 2013, prin intermediul casei de discuri din Bulgaria, Metal Industries. Acest album vine ca o recompensă specială pentru fanii heavy metal bulgari, care au sprijinit trupa de-a lungul ultimilor ani. În jur de 400 de nume ale fanilor au incluse în broșura CD-ului.

Trupa Rampart a avut plăcerea de a împărți scena cu trupe ca QUEENSRYCHE, FLOTSAM AND JETSAM, ANVIL, UDO DIRKSCHNEIDER, SCANNER, BLAZE BAYLEY, SUSPERIA, HATE, ARKONA, WITCHBURNER, GODSLAVE, CRIPPER, GUARDIANS OF TIME, PICTURE, LONEWOLF, ELVENPATH, IRON MASK, METAL WITCH, WIZARD și multe altele.

Munca depusă din greu și albumele trupei Rampart au avut un mare success la concertele și festivalurile pentru studenți din Germania (Taunus Metal Open Air, Oberursel), Grecia (Rock You to Hell Fest, Atena), Belarus (Metal Crowd Festival), Olanda (Dynamo & PopEI, Eindhoven), Anglia (Guildford, Londra), Ungaria (Metal War Fest, Budapesta), Spania (Canarias Hard & Heavy Meeting), Franța (Rising Fest II, Dijon) și Belgia (Iron Steel Fest, Genk).

La începutul anului 2016 trupa Rampart a participat la turneul Udo DIRKSCHNEIDER Back to the Roots”, având ca invitați speciali pe ANVIL în Danemarca și Suedia. Acum trupa a scos al patrulea album intitulat Codex Metalum”, lansat la 8 aprilie 2016 de către Iron Shield Records.

În cei 10 ani de carieră, aceștia au lansat patru albume de studio, ultimul fiind „Codex Metallum”, lansat în anul 2016. Au mai lansat până acum piese precum „Metal Spell”, „The Flood” sau „Road To Unknown”.

Acum, în componența formației sunt: Maria Diese (Vocals), Victor Georgiev (Guitars), Yavor Despotov (Guitars), Alexander Spiridonov (Bass) și Velislav Kazakov (Drums).

Interviu cu solista Trupei Rampart, Maria Diese,
în exclusivitate pentru  ACTUALITATEA

– Bine aţi venit în România, în Lugoj! Vă rog să vă prezentaţi!
– Suntem o trupă înfiinţată în 2006, cântăm Heavy Metal de zece ani, până în acest moment am lansat patru albume şi două EP.

– Sunteţi în România pentru prima dată?
– Suntem pentru prima dată la Lugoj. Am traversat de trei ori România, în drum spre festivaluri din Germania, din Belarus, însă este pentru prima dată când avem ocazia să concertăm aici şi ne bucurăm că suntem aici. Ne place foarte mult atitudinea oamenilor de aici, modul în care acceptă acest tip de eveniment rock. În Bulgaria, de exemplu, când are loc un astfel de eveniment, se pune mai mult accentul pe motociclete şi nu atât de mult pe muzică, cum ar trebui. Suntem bucuroşi că am venit, am simţit şi implicarea municipalităţii, evenimentul fiind foarte bine organizat.

– Noi suntem foarte uniţi când vine vorba despre acest tip de evenimente, iar la „Rock pe 2 roţi” nu vin doar motociclişti, ci şi oameni pe biciclete.
– Da, am observat că oamenii se simt bine, iar atmosfera este incitantă.

– Ce influenţe are muzica voastră?
– Cântăm Heavy Metal, piese proprii inspirate din Iron Maiden şi alte formaţii pe care le ascultam în tinereţe, iar acum considerăm că suntem destul de maturi să ne creăm propriile piese. Al patrulea album al nostru a fost lansat anul acesta, am semnat contract cu o casă de discuri din Germania care ne promovează piesele şi dorim ca muzica noastră să ajungă la câţi mai mulţi oameni pentru a-i face să se simtă bine, pentru că nu este acel tip de muzică pe care poţi să-l asculţi la radio, este ceva mai special, mai diferit.

– Sunteţi liderul, persoana care a înfiinţat trupa…
– Da, sunt singura membră originară în trupă, celilalţi au venit după. Sunt de profesie jurnalist, am terminat facultatea de jurnalism la Universitatea din Sofia şi lucrez ca expert PR (relaţii publice) în cadrul Ministerului Apărării. Cunosc câţiva români care lucrează în domeniul meu, în cadrul aceluiaşi minister în România, şi colaborăm foarte bine. Se ştie că România şi Bulgaria au relaţii foarte apropiate.

– Ce părere aveţi despre români, în general?
– O părere foarte bună, chiar dacă am interacţionat doar cu oameni din cadrul serviciului. Pot spune că românii sunt foarte deschişi şi sunt profund impresionată de atitudinea lor. Când au venit în delegaţie colegi din România, erau interesaţi de istoria şi monumentele noastre, au fost foarte prietenoşi şi de aceea sunt fericită că mă aflu aici, printre români, la acest eveniment.

– Sunteţi nerăbdători să cântaţi în seara asta?
– Cu toţii suntem nerăbdători să urcăm pe scenă, mai ales că oamenii de aici, din Lugoj, din toată România şi din celelalte ţări, sunt minunaţi, publicul e fantastic.

– Acest tip de muzică nu este apreciat de toată lumea. Vă este greu să obţineţi contracte?
– Da, aşa este, dar cum am spus, avem o casă de discuri în Germania, care ne ajută să obţinem contracte peste tot în Europa şi am avut ocazia să cântăm alături de artişti cunoscuţi, în Italia, Suedia, Danemarca, iar când ai ocazia să stai atât de aproape de aceştia, acest lucru îţi dă un impuls să continui ceea ce faci, să te străduieşti mai mult şi, indiferent dacă eşti român sau bulgar, trebuie să munceşti din greu pentru a realiza ceva măreţ.

– Veţi participa şi anul viitor la acest festival?
– Nu ştim încă, dar ne-am bucura să participăm şi la anul.

– Am aflat că aveţi un membru nou în formaţie, un băiat foarte tânăr?
– Da, toboşarul nostru,  Velislav Kazakov, care este aici, lângă mine.

– Bună, Velisav, cum a fost perioada de acomodare cu formaţia?
– Sunt de patru luni în această formaţie, care avea nevoie de un nou toboşar şi m-am integrat perfect. A fost o experienţă incredibilă, am învăţat multe în cadrul trupei Rampart. Este o formaţie compusă din oameni deosebiţi şi a fost o plăcere şi o onoare să fiu alături de ei până acum.

– Eşti foarte tânăr, ce vârstă ai?
– Am nouăsprezece ani, îi împlinesc luna viitoare.

– Îţi urăm de pe acum ”La mulţi ani!” şi să ai realizări importante în cariera ta muzicală.
– Mulţumesc foarte mult!

– Actualitatea mulţumeşte Trupei Rampart pentru interviul acordat. Vă dorim succes şi cât mai multe albume de succes pe viitor!
– Rampart mulţumeşte publicaţiei Actualitatea pentru iniţiativa de a ne intervieva şi îi salută pe cititorii ei.

Cu managerul trupei (care nu ştia engleză), am vorbit în limba rusă. Acesta a afirmat că, deşi au venit doar de o zi la Lugoj şi sunt obosiţi din cauza călătoriei, se simt foarte bine. A remarcat şi el buna organizare, ospitalitatea cu care au fost primiţi şi găzduiţi, a spus că şi-a făcut o mulţime de noi prieteni, iubitori de muzică rock. A mai declarat pentru Actualitatea că ar fi încântaţi să revină la Lugoj şi la următoarele ediţii ale Festivalului „Rock pe 2 roţi”.

Clubul Road Patrol MC Lugoj

„Clubul Road Patrol MC Lugoj este recunoscut pentru implicarea sa activă în acțiuni caritabile și dorește ca și acest eveniment să fie unul caritabil. Cu ajutorul           sponsorilor și cu banii adunați cu ocazia acestui eveniment, organizatorii și-au propus să ajute Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” din           Lugoj prin achiziționarea de materiale didactice specifice necesare educației copiilor cu nevoi speciale (calculatoare, proiectoare, whiteboard-uri, consumabile).

Clubul Road Patrol MC este o asociaţie fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, apolitică, înfiinţată oficial în anul 2001, cu filiale în Timișoara, Lugoj și       Hunedoara și organizează de 13 ani întruniri motociclistice cu participarea unor formaţii rock autohtone, care s-au dovedit de succes şi care atrag anual mii de participanţi”au declarat organizatorii festivalului.

Emerick Halof, organizator, în exclusivitate pentru Actualitatea

„Ediţia a V-a a Festivalului „Rock pe 2 Roţi” a fost o ediţie de mare succes, pot spune că notorietatea evenimentului e în creştere de la an la an, la ediţia aceasta am avut o participare de circa 800 de persoane, venite din toată România (Lugoj, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş) cu motoare şi chiar pe jos, cu rucsac şi cort în spate, unii de la Arad, Pecica, alţii de la Cluj-Napoca sau Bucureşti, unii călătorind cu autostopul, persoane venite şi din alte ţări precum Ungaria, Bulgaria şi Serbia, pe motociclete.

Putem afirma că festivalul a ajuns de talie internaţională. Mulţumim publicaţiei dumneavoastră, partener media al acestui eveniment şi celorlalţi parteneri media, Rock jurnal, Kiss FM, Bab Media Lugoj, Lugoj Online, Lugoj City  Events, precum şi Primăriei Municipiului Lugoj, Poliţiei Municipale, Poliţiei Locale, echipajelor de la Pompieri, de asemenea voluntarilor şi tuturor celor care au sprijinit evenimentul, sponsorilor Bella Gold & Parfums, Restaurant Royal, Cargo Com Parc, Werzalit, Mobila Italiana, Rudy Taxi, Let’s Party, Huser, Margarita & Eurocas, Mecelin, Ponderal Comerţ, Burg Infailibil, Grami Cerealis, Căvărănţana, Monafarm, Hella, Asexpress, pentru contribuţia lor foarte importantă”.

Emerick Halof, inginer la ”Honey-well Life Safety Romania”, a moştenit  pasiunea motociclismului de la tatăl său şi are ca piesă de colecţie o motocicletă Simson Awo din anul 1958. Este şi un iubitor al muntelui (alpinism, schi), pe scurt este pasionat de tot ceea ce înseamnă  libertate, în adevăratul sens al cuvântului.

Estera CIMPONERIU


Descoperă mai multe la Actualitatea Online

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Despre admin 6886 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.