Festivalul „Cânt şi joc ca prin Banat” – ediţia a VII-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Şcoala Gimnazială Balinţ în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Județean Timiş şi Consiliul Județean Timiș a organizat  şi anul acesta, în 15 iunie 2017, Festivalul „Cânt şi joc ca prin Banat” care iată a ajuns la cea de a VII-a ediție.

La festival au participat elevi din mai multe școli din judeţul Timiş (Lugoj, Coștei, Belinț) cu  vârste cuprinse între 7 şi 15  ani. Festivalul a avut două secțiuni: dans popular și soliști vocali.

Elevii au prezentat portul popular, jocul, dar mai ales cântecul specific zonei din care provin şi au delectat publicul spectator cu un spectacol artistic  deosebit. S-a urmărit  promovarea folclorului autentic şi păstrarea  obiceiurilor şi tradiţiilor din zona Banatului.

Toți participanții la festival în calitate de dansator sau solist vocal au primit diplome de excelență, medalii și premii.

Evenimentul a avut impactul scontat şi a fost imposibil să nu te pierzi în ploaia de culori a costumelor, amestecată cu rafala de sunet care venea din vocile graţioase ale copiilor şi din  fiecare instrument muzical „angrenat” într-o veselie generală de variaţii artistice.

AL PRESS

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.