Festivalul Ana Lugojana Junior, Ediţia I

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Într-o conferinţă de presă susţinută de curând, mestrul coregraf Puiu Munteanu a anunţat că  în zilele de 12 şi 14 august 2016 va avea loc prima ediţie a Festivalului Ana Lugojana Junior (festivalul era programat a se desfăşura şi în data de 13 august, dar spectacolele din această zi au fost contramandate, deoarece ziua de 13 este declarată zi de doliu naţional pentru funeraliile prilejuite de decesul reginei Ana a României).

Ca avanpremieră la Ruga Lugojeană, la prima ediţie a Festivalului Ana Lugojana Junior, vor participa zeci de ansambluri folclorice din zonă şi împrejurimi, timp în care micuţii vor arăta publicului măiestria dobândită într-ale dansului, muzicii, în general tot ceea ce ţine de folcloul autentic din Banat.

La festival au fost invitate ansambluri folclorice din: Lugoj, Reşiţa, Armeniş, Obreja, Slatina Timiş, Belinţ, Traian Vuia, Boldur, Recaş, Jebel, Deta, Giarmata Vii,  Găvojdia, Timişoara şi din multe alte localităţi.

Am hotărât de curând ca din acest an să aibă la Lugoj loc o primă ediţie a festivalului de copii Ana Lugojana Junior. De ce acest festival? Pentru că avem foarte multe formaţii de copii, foarte multe relaţii atât în judeţ cât şi în afara lui pe linie de copii. Încet, încet, poate peste 6 ani, urmând să îl transformăm în festival internaţional.  Nu se poate dintr-o dată. Deocamdată se desfăşoară la fază locală şi zonală cu formaţii laureate la Festivalul Judeţean de Folclor “Lada cu Zestre”, a declarat ziriştilor maestrul coregraf Puiu Munteanu.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.