Femeia dispărută din Spitalul de Psihiatrie Jebel a fost găsită moartă în tufişurile de lângă instituţie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poliţiştii timişeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o femeie internată la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, dată dispărută în urmă cu o lună, a fost găsită moartă în tufişurile de lângă gardul instituţiei.

Gherghina Lungu, în vârstă de 60 de ani, din Lugoj, era internată la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, pentru că suferea de anumite afecţiuni. La data de 29 iunie 2017, a fost dată dispărută, iar poliţiştii au început să o caute.

În urmă cu două zile, femeia a fost găsită moartă într-un tufiş de lângă gardul spitalului în care era internată.

Poliţiştii timişeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. “A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dosarul este la Parchet”, a declarat Ionuţ Sârbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Conducerea Spitalului de Psihiatrie din Jebel a refuzat să-şi exprime un punct de vedere cu privire la acest incident. Pentru dispariția pacientei a fost acordată o singură sancțiune: o infirmieră a primit o mustrare verbală. Fiica lugojencei a anunțat că vrea să dea spitalul în judecată.

Concluzia autopsiei efectuate de către medicii legişti arată că femeia dispărută în urmă cu o lună de la Spitalul de Psihiatrie din Jebel a murit din cauza unui infract.

„Referitor la femeia găsită decedată în curtea Spitalului de Psihiatrie și pentru măsuri de siguranță Jebel, comunicăm faptul că, în urma efectuării necropsiei și analizării concluziilor medico-legale preliminare, s-a stabilit cauza morții ca fiind neviolentă, ca urmare a afecțiunilor medicale de care suferea, iar data aproximativă a decesului fiind data dispariției”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Timiş.

Cazul este însă unul greu de înţeles. Asta pentru că femeia a fost căutată de familie şi de poliţiştii din tot judeţul timp de o lună, ca mai apoi să fie găsită exact în locul de unde a dispărut: curtea spitalului. (A. P.)

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.