Fără şanse reale: Dinamo București – CSM Lugoj = 3 : 0 (25:13, 25:16, 25:22)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dinamo București: Leticia Boscacci, Alexis Mathews, Luciana de Oliveira Bezerra, Olivera Medić, Katarina Jovanović, Daniela Mincă, Alida Marcovici, Sînziana Motroc, Andra Artin, Ana-Maria Ștefan, Roxana Tucmeanu, Theodora Dumitrescu.

Antrenor:

Branko Gajic

C.S.M. Lugoj: Ionela Canea, Krista De Geest, Gabriela Bălae, Olga Krasteva, Ramona Rus, Lorena Ciocian, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Natalia Preda, Daiana Roman.

Antrenor:

Valerijan Luka

Oficiali FRV: Laurențiu Marcu (Ploiești), Marius Ștefurac (Ploiești), observator:  Adrian Pustiu (Brașov)

Deplasare fără puncte pentru lugojence, în contrast cu meciul din campionatul trecut, televizat, din Sala Dinamo, când C.S.M. Lugoj a fost la un mic pas de conduce cu 2:1 la seturi și a obține cel puțin un punct în parcul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Sau cu partida din tur, când aceleași garnituri au furnizat un spectacol excelent la Lugoj, încheiat cu victoria ( 3:2) Ionelei Canea și colegelor sale.

Plasată ca realizări în campionat într-o zonă din care nu mai poate fi eliminată, urmând a juca într-un mini-campionat 1- 6 contra Blaj, Târgoviște, CSM București, Bacău și încă o echipă pentru locurile de podium, formația bucureșteană venea după o evoluție deloc convingătoare la Tg.Mureș, unde fusese depășită categoric de gazde, cu 3:0. În care, la timonă cu brazilianca Bezzera, forța de atac considerabilă a dinamovistelor (centrii Mathews și Marcovici, plus extremele Medic, Boscacci și Jovanovic) nu s-au manifestat la adevăratul potential, aș spune, nici măcar la 50 %. Lucru schimbat mult în meciul din Capitală cu Lugojul de prezența în teren a  veteranei Daniela Mincă, lider de valoare și atitudine la o vârstă la care majoritatea sportivelor au abandonat de mult timp activitatea competițională. Față de ultimele două seturi ale meciului cu Blajul, C.S.M. Lugoj s-a prezentat mai bine ca exprimare în joc, rolul principal în diferența de scor făcând-o, totuși,  procentajul inferior al realizărilor în atac în tabăra lugojeană. Determinat și de calitatea coordonării jocului, una aflată în evidentă lipsă de inspirație și soluții în fața unei echipe cu blocaj impresionant și experimentat. Care, e adevărat, a reușit un meci foarte bun pe propriul teren, o constantă pentru un team ce a învins în noua sală a clubului dinamovist, printre altele, pe Știința Bacău (3:2) și C.S.M. Târgoviște (3:1), eșuând o singură dată, cu C.S.M București (1:3). În majoritatea timpului în teren cu sextetul Canea, Rus, Warren, DeGeest, Bălae, Ciocian și Rotaru libero (a mai jucat Krasteva), sportivele antrenate de Valerijan Luka au condus pe tabela de scor doar la startul fiecărui set, neavând însă suficiente argumente pentru a pune în pericol victoria gazdelor.

Lucru care însă trebuie să se schimbe total în week-end-ul ce urmează, când meciul ce are loc în Bănie (11 februarie, orele 17,00) este unul în care Lugojul pleacă, teoretic, cu prima șansă împotriva Universității Craiova. Nu doar prin prisma locurilor din clasament, ci și a exprimării în teren a celor două echipe în prima parte a campionatului. Din care au dispărut în acest retur două nume: australianca Sophie Godfrey la lugojence și fosta internațională Adina Stanciu la Craiova, transferată la Pitești în intersezon. După programul cu două partide de pregătire la Buziaș cu Agroland Timișoara (devenită lider în seria Vest a ligii secunde după victoria de la Cluj), lugojencele se află în fața a două partide în care au nevoie de toate punctele puse în joc pentru a putea ține trena adversarelor din zona medie a clasamentului. După întâlnirea din Oltenia, la Lugoj vine Piteștiul, echipă cu lot foarte bun, dar linie de clasament neconvingătoare față de startul lansat din tur și aspirațiile clubului.  Sperăm!

Rezultatele etapei a XVI-a:                                                                                                   

CV Unic Piatra Neamț – SCM Pitești = 3 : 0 (25:23, 25:16, 25:23)

Dinamo București – CSM Lugoj = 3 : 0 (25:13, 25:16, 25:22)

CSM București – ACS Penicilina Iași = 3 : 0 (25:18, 25:20, 25:19)

CS Volei Alba-Blaj – SCM U. Craiova = 3 : 0 (25:9, 25:15, 25:19)

CSU Galați – Medicina Tîrgu Mureș = 0 : 3 (15:25, 14:25, 19:25)

CSM Târgoviște – Știința Bacău 3:2 (25:20, 25:23, 13:25, 23:25, 15:12)

Clasament:

  1. CS Volei Alba-Blaj 45p, 2. Știința Bacău 38p,  3. CSM București 38p,
  2. CSM Târgoviște 35p, 5. Dinamo București 29p 6. CV Unic P. Neamț 23p, 7. Medicina Tg. Mureș 20p, 8. Penicilina Iași 18p , 9. CSM Lugoj 17p,  10. SCM Pitești 14p, 11. CSU Galați 5p, 12. SCM U Craiova 3p.

Etapa viitoare, a XVII – a (11.02.2017):

ACS Penicilina Iași – CV Unic Piatra Neamț

SCM U. Craiova – CSM Lugoj (17,00)

SCM Pitești – CS Volei Alba-Blaj

CSU Galați – Dinamo București

Medicina Tîrgu Mureș – CSM Târgoviște

Știința Bacău – CSM București (12.02., 11,45 h,  Digi Sport).

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.