Făgetul artistic, pe scena Festivalului-concurs Lada cu zestre, ediția a XI-a

Duminică, 26 martie, s-a desfășurat, la Tomești, faza zonală a Festivalului-concurs Lada cu zestre, ediția a XI-a. Făgetul a urcat pe scenă la majoritatea secțiunilor concursului, aducând în atenția publicului și a juriului peste 60 de artiști, cu vârste cuprinse între 8 și 76 de ani.

SECȚIUNEA MUZICALĂ

Soliști vocali: Lazăr Alessan-dra Maria, 13 ani, oraș Făget, cu piesa “Bădișor, ori nu ți-i greu” și Brancu Alina, 24 ani, oraș Făget, cu “ Doina puiului de turturea” și “Iedera”. Coordonator –  Mircea Cârțișorean.

Grupul vocal de fete “FĂ-GEȚEANA” al Casei de Cultură a orașului Făget (9-15 ani), cu “Frunză verde de rogoz” și “Mi-s fată de la Faget”. Coordonator –  Mircea Cârțișorean.

Grupul vocal bărbătesc “FĂ-GEȚEANA” al Casei de Cultură  a orașului Făget (17-36 ani), cu “Frunză verde măierană” și “La fântână, la Făget”. Coordonator –  Mircea Cârțișorean

Rapsozi. Oprea Stelian, 76 de ani, oraș Făget, cu piesele “Voi, feciori, când vă-nsurați” și “La fereastra de uiagă”.

Coruri: Corul de fete al Liceu-lui Teoretic „Traian Vuia” Făget (16-19 ani), cu “Doina”, de Timotei Popovici și “Ana Lugojana”, de Ion Vidu, dirijor prof. Mircea Sturza.

SECȚIUNEA COREGRAFIE

Formația de dansuri “FĂGEȚEANA”a Casei de Cultură  a orașului Făget, Suită de jocuri din pusta Banatului, coregraf, Dumitru Răduțiu.

Ansambluri de obiceiuri

Ansamblul “FAGEȚEANA” al Casei de Cultură  a orașului Făget, cu Obicei de nuntă din Țara Făge-tului” -coregraf Dumitru Răduțiu, coordonator Mircea Cârțișorean.

POEZIE DIALECTALĂ

Recitatori dialectali: Lazăr Alessandra-Maria, 13 ani, oraș Făget – “Izâmbanu”, de George Gârda și Necșa Eugen, 18 ani, Făget – “Soacra”, de Sorin Olariu. Coordonator, prof. Angelica Vida.

SECȚIUNEA GASTRONOMIE

Magyar Emanuela, 42 ani, din Colonia Mică – Făget

♦ Sarmale de post în foi de varză și în foi de viță-de-vie

♦ Fasole bătută (păsulă) cu ulei de dovleac (ludai)

♦ Fasole scazută cu murături

♦ Mălai și lapte covăsit

♦ Plăcinte dulci și sărate (suci-turi și păturate) cu brânză, dovleac, mere și cartofi

♦ Pâine de casă și zacuscă

♦ Must de struguri și mustăreață (sevă de mesteacăn)

Lera Elena, 65 ani, Făget

♦ Chisăliță

SECȚIUNEA EXPOZIȚII

Barbos Eugen

♦ sculpturi cu teme religioase

♦ obiecte de uz casnic realizate cu ucenicii de la Cercul de sculp-tură organizat de CCAJT și găz-duit de Casa de Cultură Făget

La sfârșitul prestației artiștilor făgețeni, doamna dr. Adela Po-pa, șefa serviciului Cultură, În-vățământ și Sport din cadrul Consiliului Județean Timiș, s-a ridicat din public si, la microfon, a lăudat Ansamblul FĂGEȚEANA  al Casei de Cultură Făget, apreci-ind prezența numeroasă și de înaltă calitate artistică, la această ediție a festivalului.

Juriul a apreciat spectacolul de sunet, culoare și arome cu promovarea tuturor momentelor artistice prezentate la Tomești,  în etapa județeană a festivalului-concurs Lada cu zestre.

Adevărata desfășurare de forțe cultural-artistice a fost posibilă cu concursul  Primăriei orașului Făget și prin grija specială a domnului primar, prof. Marcel Avram.

Domnul primar ține să le mulțumească și pe această cale organizatorilor pentru participa-rea de înaltă ținută culturală, la festivalul Lada cu zestre de anul acesta: referentului cultu-ral Mircea Cârțișorean și directoarei Casei de Cultură Mihaela Popovici.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.