Făgetul artistic, pe scena Festivalului-concurs Lada cu zestre, ediția a XI-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Duminică, 26 martie, s-a desfășurat, la Tomești, faza zonală a Festivalului-concurs Lada cu zestre, ediția a XI-a. Făgetul a urcat pe scenă la majoritatea secțiunilor concursului, aducând în atenția publicului și a juriului peste 60 de artiști, cu vârste cuprinse între 8 și 76 de ani.

SECȚIUNEA MUZICALĂ

Soliști vocali: Lazăr Alessan-dra Maria, 13 ani, oraș Făget, cu piesa “Bădișor, ori nu ți-i greu” și Brancu Alina, 24 ani, oraș Făget, cu “ Doina puiului de turturea” și “Iedera”. Coordonator –  Mircea Cârțișorean.

Grupul vocal de fete “FĂ-GEȚEANA” al Casei de Cultură a orașului Făget (9-15 ani), cu “Frunză verde de rogoz” și “Mi-s fată de la Faget”. Coordonator –  Mircea Cârțișorean.

Grupul vocal bărbătesc “FĂ-GEȚEANA” al Casei de Cultură  a orașului Făget (17-36 ani), cu “Frunză verde măierană” și “La fântână, la Făget”. Coordonator –  Mircea Cârțișorean

Rapsozi. Oprea Stelian, 76 de ani, oraș Făget, cu piesele “Voi, feciori, când vă-nsurați” și “La fereastra de uiagă”.

Coruri: Corul de fete al Liceu-lui Teoretic „Traian Vuia” Făget (16-19 ani), cu “Doina”, de Timotei Popovici și “Ana Lugojana”, de Ion Vidu, dirijor prof. Mircea Sturza.

SECȚIUNEA COREGRAFIE

Formația de dansuri “FĂGEȚEANA”a Casei de Cultură  a orașului Făget, Suită de jocuri din pusta Banatului, coregraf, Dumitru Răduțiu.

Ansambluri de obiceiuri

Ansamblul “FAGEȚEANA” al Casei de Cultură  a orașului Făget, cu Obicei de nuntă din Țara Făge-tului” -coregraf Dumitru Răduțiu, coordonator Mircea Cârțișorean.

POEZIE DIALECTALĂ

Recitatori dialectali: Lazăr Alessandra-Maria, 13 ani, oraș Făget – “Izâmbanu”, de George Gârda și Necșa Eugen, 18 ani, Făget – “Soacra”, de Sorin Olariu. Coordonator, prof. Angelica Vida.

SECȚIUNEA GASTRONOMIE

Magyar Emanuela, 42 ani, din Colonia Mică – Făget

♦ Sarmale de post în foi de varză și în foi de viță-de-vie

♦ Fasole bătută (păsulă) cu ulei de dovleac (ludai)

♦ Fasole scazută cu murături

♦ Mălai și lapte covăsit

♦ Plăcinte dulci și sărate (suci-turi și păturate) cu brânză, dovleac, mere și cartofi

♦ Pâine de casă și zacuscă

♦ Must de struguri și mustăreață (sevă de mesteacăn)

Lera Elena, 65 ani, Făget

♦ Chisăliță

SECȚIUNEA EXPOZIȚII

Barbos Eugen

♦ sculpturi cu teme religioase

♦ obiecte de uz casnic realizate cu ucenicii de la Cercul de sculp-tură organizat de CCAJT și găz-duit de Casa de Cultură Făget

La sfârșitul prestației artiștilor făgețeni, doamna dr. Adela Po-pa, șefa serviciului Cultură, În-vățământ și Sport din cadrul Consiliului Județean Timiș, s-a ridicat din public si, la microfon, a lăudat Ansamblul FĂGEȚEANA  al Casei de Cultură Făget, apreci-ind prezența numeroasă și de înaltă calitate artistică, la această ediție a festivalului.

Juriul a apreciat spectacolul de sunet, culoare și arome cu promovarea tuturor momentelor artistice prezentate la Tomești,  în etapa județeană a festivalului-concurs Lada cu zestre.

Adevărata desfășurare de forțe cultural-artistice a fost posibilă cu concursul  Primăriei orașului Făget și prin grija specială a domnului primar, prof. Marcel Avram.

Domnul primar ține să le mulțumească și pe această cale organizatorilor pentru participa-rea de înaltă ținută culturală, la festivalul Lada cu zestre de anul acesta: referentului cultu-ral Mircea Cârțișorean și directoarei Casei de Cultură Mihaela Popovici.

Despre admin 6443 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.