Facultăți potrivite pentru cei pasionați de natură

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Găsirea facultății potrivite pentru tine poate fi dificilă, pentru că trebuie să iei în considerare ce îți place să faci și totodată oportunitățile pe care ți le oferă. Trebuie să oi alegi cu grijă, având în vedere opțiunile de joburi pe care le ai în viitor, după terminarea acesteia.

Dacă îți place să petreci timp în natură și să analizezi mereu flora, fauna și relieful din jurul tău, pentru a găsi aspecte interesante pe care să le legi de cunoștințele tale de geografie, biologie sau chimie, poți urma o facultate într-un domeniu care îți permite alegerea unui job ce implică studiul naturii.

Turism

Dacă te înscrii la Facultatea de Geografie, vei putea avea un job care presupune călătorii dese în natură. Deși pentru a ajunge să lucrezi într-o agenție de turism sau într-un hotel, deși astfel de joburi sunt accesibile absolvenților mai multor domenii, nu dpar acesta.

În schimb, urmând Facultatea de Geografie ai oportunități unice de angajare, care implică studierea naturii. Există mai multe specialități din care poți alege.

Absolvind secția de Meteorologie-Hidrologie, vei putea să ajungi să lucrezi la Institutul Național de Hidrologie, iar dacă vrei un job la Agenția Națională de Meteorologie va trebui în plus să urmezi un curs special după terminarea facultății.

O altă specializare interesantă este Cartografia, care îți oferă cunoștințele necesare pentru a învăța mai multe în domeniul Sistemelui Informațional Geografic.

După ce termini specializarea Mediu, vei putea deveni consultant în cadrul unor agenții ce se ocupă cu sfătuirea antreprenorilor în legătură cu cele mai bune soluții de ecologizare a afacerii și cu respectarea legislației din acest domeniu de către aceștia.

Medicină veterinară

Un alt domeniu potrivit pentru a-ți manifesta pasiunea pentru natură este și medicina veterinară.

În afară de lucrul într-un cabinet, poți să alegi să ai un job la fermă, ceea ce îți permite să petreci cât mai mult timp în natură.

Dacă te pasionează mai degrabă cercetarea, poți lucra și într-un laborator, la o firmă pentru medicamente sau ca farmacist.

Pentru a reuși să intri la această facultate, este necesar să te pregătești temeinic în domeniul biologiei și chimiei. Poți consulta oferta de culegeri de admitere la facultate de la CulegeriAdmitere, pentru a-ți testa cunoștințele și pentru a descoperi eventualele lacune pe care le ai,

Chimie organică/ Biochimie

Urmând această specializare de la Facultatea de Chimie, vei putea urma, printre altele, un master în legătură cu monitorizarea calității aerului, ceea ce îți deschide perspectiva obținerii unui job într-o agenție de consultanță de mediu, sau în cadrul Autorității de Mediu. Vei putea, printre altele, să faci investigațiile care sunt necesare pentru monitorizarea poluării în afaceri vei contribui astfel la protejarea naturii.

Acestea sunt principalele opțiuni pe care le ai pentru a putea mereu să ai contact cu natura, fie lucrând într-un cadru natural, fie efectuând studii de cercetare ce au legătură cu aceasta. Fiecare dintre acestea îți deschide perspective diferite în ceea ce privește joburile.

Sursă foto: Pixabay.com

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.