Facturile pentru întreținerea locuinței se achită mai devreme decât până acum

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proprietarii de case și firme vor fi obligați să achite mult mai devreme facturile pentru întreținerea locuinței, respectiv a spațiului de birouri, ca efect al unor modificări operate acum asupra unui sistem aplicat de 10 ani.
Factura pentru serviciile de utilități publice este emisă cel mai târziu până la data de 15 a lunii următoare celei în care prestația a fost efectuată, iar persoanele fizice sau juridice, sunt obligate să o achite în termenul de scadență de 15 zile lucrătoare de la data primirii facturilor. Termenul de scadență privind plata facturii este astfel luat în calcul începând cu data primirii facturii.
Sistemul a fost însă modificat și de acum încolo va fi valabilă o nouă regulă: factura pentru serviciile de utilități publice va fi emisă tot cel mai târziu până la data de 15 a lunii următoare celei în care prestația a fost efectuată, dar persoane fizice sau juridice vor fi obligate să o achite în termenul de scadență de 15 zile de la data emiterii, înscrisă în factură.
Mai exact, intervalul în care va trebui achitată o factură nu va mai fi calculat în zile lucrătoare, ci calendaristice, incluzând weekendurile, și nu va mai curge de la data primirii, ci de la data emiterii facturii, deci cu încă alte câteva zile mai devreme.
În plus, factura emisă pentru serviciile de utilități publice va constitui titlu executoriu, putând genera mult mai ușor executarea silită a restanțierilor.
AL PRESS
Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Toate drepturile rezervate AL LUGOJPRESS 2024 | Actualitatea Online