Expoziție – concurs la Școala 2 Lugoj: „Să lăsăm fantezia să zboare …”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Luni, 18 decembrie 2017, a avut loc, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, ultima etapă a Concursului Județean de produse decorative „Să lăsăm fantezia să zboare”, proiect aflat în Calendarul Activităților Educative Județene a ISJ Timiș.

Aflată la a treia ediţie, expoziţia-concurs a oferit elevilor claselor primare, gimnaziale şi liceale, prilejul de a-şi dezvălui talentul şi experienţa în forme diferite ale artei, în realizarea unor lucrări de pictură, grafică, fotografie, produse decorative, cu rolul stimulării imaginaţiei, a simţului estetic şi iniţierii în diverse tehnici.

Au participat cu lucrări peste 200 elevi, coordonați de 60 de profesori din şcolile timișene, dar şi din Arad, Oradea, Alba Iulia, București, Bacău, Cåmpulung Moldovenesc, Iaşi, Piteşti și alte localități și județe ale țării.

„Proiectul a avut ca scop valorificarea potenţialului artistic şi creativ al copiilor, prin intermediul activităţilor artistico-plastice şi practice, care sunt foarte îndrăgite de copii, ei fiind atraşi de culoare, de formă, de diversitatea tehnicilor de lucru, prin care îşi pot dovedi spontaneitatea, creativitatea, pot da frâu liber imaginaţiei şi fanteziei. Prin realizarea sau admirarea unei lucrări plastico-artistice, se declanşează o mulţime de stări afective, de sentimente care îl fac pe copil să vibreze în faţa problemelor vieţii. Prin intermediul acestui proiect s-a urmărit ca fiecare copil să-şi exprime, cu o mai mare uşurinţă, universul interior, eliberând trăiri care stau la baza inteligenţei emoţionale”, a declarat coordonatoarea proiectului, prof. Teodora Popescu.

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.