Europa CEV Challenge Cup. Da, a fost ziua cea mare!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 8 februarie 2023, a fost  ziua cea mai mare a voleiului din Lugoj pe plan internațional. Deoarece dacă, în sezonul trecut, voleiul a fost la un pas de atingerea semifinalelor în Europa CEV Challenge Cup, fiind dramatic eliminat în sferturi de gruparea turcă Aydin BBSK , noua oportunitate de a înregistra cel mai mare rezultat al Lugojului pe plan continental a fost spectaculos fructificată. De către același staff tehnic și aceeași structură administrativă, ce merită apreciere pentru tot ceea ce s-a întâmplat din toamnă, din momentul câștigării spectaculoase a Supercupei României, un alt moment de referință al voleiului din Banat și din România.  După ce s-a întors cu o victorie importantă, foarte greu obținută, din Belgia, în fața actualului lider al campionatului dintr-o țară cu volei foarte bine cotat, lugojencele  au abordat cu un tonus moral bun returul în fața propriilor suporteri, care au umplut sala din Lugoj. Au fost peste 1000 de susținători pe scaunele și în perimetrul sălii, care au ajutat enorm echipa la un meci ce trebuia câștigat, indiferent de scor, pentru calificarea în semifinalele competiției, pentru un vis împlinit.

Clubul flamand aflat în vecinătatea Anvers-ului, orașul diamantelor în Europa, și el o reală bijuterie, care evoluează în Topsport Halle, intitulat AVO Asterix Beveren, a câștigat 10 din ultimele 12 campionate în Belgia, jucând des în Champions League și CEV Challenge Cup. O dată câștigător al CEV Cup și o dată finalist în Challenge Cup, team-ul adversar Lugojului  în sferuri le de finală s-a bătut admirabil și în returul din România, având în extrema olandeză Nova Maring un lider aproape de neoprit în primele trei din cele patru seturi disputate la Lugoj. Admirabile implicarea și disciplina oaspetelor, strunite de pe banca tehnică de antrenorul secund al naționalei de senioare a Belgiei (din anul 2006 !), rutinatul și temperamentalul Kris Vansnick. Talie, forță și determinare din partea unei echipe venite la Lugoj pentru a răsturna soarta calificării, din rândurile căreia s-au mai remarcat coordonatoarea Krenicki, libero-ul Rampelberg, atacantele Gilson, Stragier,  Koulberg  și centrul olandez Overwater.

Avizate de forța oaspetelor, lugojencele antrenate de Ugljesa Segrt au pregătit în amănunt jocul, dar au avut serios de furcă timp de trei seturi, foarte echilibrate și intense. Dacă ceva a decis finalmente soarta calificării, pe lângă tot ceea ce a înconjurat organizarea partidei, acest lucru a fost plusul de experiență al lotului C.S.M., atitudinea echilibrată, forma excelentă a principalei atacante Yelizaveta Ruban și atmosfera vulcanică a unei săli care a vibrat aproape două ore pentru marea victorie a voleiului. A tuturor lugojenilor care  s-au dovedit a fi, fizic sau sufletesc, alături de volei și drumul în performanță al echipei.

În tur:   Asterix AVO Beveren  –  C.S.M. Lugoj = 2 : 3 (24:26, 25:19, 21:25, 25:16, 12:15)

Retur:

C.S.M. Lugoj – Asterix AVO Beveren  = 3 : 1 (21:25, 25:23, 25:21, 25:21)

C.S.M. Lugoj:  Andreea Gemănariu (10 p), Simina Străchinescu (1 p), Veronica Bezhandolska (7 p), Yelisaveta Ruban (26 p), Tanja Grbic (3 p), Ramona Rus, Georgiana Popa (9 p), Daiana Roman (3 p), Aliona Martiniuc (18 p), Marina Anghelache, Silvija Popovic – libero, Adriana Popa – libero.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

Asterix AVO Beveren:  Anna Koulberg (10 p), Laura Overwater (10 p), Yana Wouters, Nova Marring (25 p), Manon Stragier (13 p), Helena Gilson (12 p), Charlotte Krenicky (4 p), Noor Debouck , Yana Thierens, Romane Neufkens, Britt Lamperberg – libero.

Antrenori: Kris Vansnick, Maarten Adriensen, Niels Kingma

Statistică:  96 : 90 puncte , 74 : 74 directe, 7 : 7  din serviciu, 3 : 8  blocaje, 65 : 59 din atac.

Echilibru evident dacă priviți datele statistice, într-un joc care a oferit spectacol și calitate.

În returul sferturilor de finală:

C.S.M. Lugoj (România) – Asterix AVO Beveren (Belgia) = 3 : 1 (în tur 3 : 2)

AJM  FC Porto (Portugalia)  – Jedinstvo Stara Pazova (Serbia) = 3 : 2 (în tur 0 : 3)

VK Prostejov (Cehia) – VFB Suhl Thūringen (Germania) = 1 : 3 (în tur 1 : 3)

Reale Mutua Fenera Chieri (Italia) – Sliedrecht Sport (Olanda) = 3 : 1 (în tur 3 : 0)

Semifinale:

Jedinstvo Stara Pazova (Serbia) – C.S.M. Lugoj (România) 

(tur 22.02. Stara Pazova, orele 20.00 ora României, retur 1.03. Lugoj, orele 18,30)

VFB Suhl Thūringen (Germania) – Reale Mutua Fenera Chieri (Italia)

(tur 22.02. Suhl, retur 1.03. Torino)

Dan H. BRUDIU

Foto: Gabriel Brezeanu

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.