Estul judeţului Timiş poate fi reprezentat direct în Senatul României doar de candidatul PNL pentru funcţia de Senator [P]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectele blocate ale Lugojului

Lugojul trece printr-o perioadă foarte grea, toate proiectele de investiţii începute fiind sistate. Lucrările la noul ştrand municipal sunt blocate de peste trei ani, acestea fiind abandonate şi neconservate, în prezent degradându-se în mod iremediabil.

Bazinul acoperit, cea mai mare păcăleală electorală, cu care ne-am făcut de râs în întreaga ţară, a fost inaugurat în timpul campaniei electorale din iunie, pentru a fi închis definitiv, în aceeaşi zi, cu toate că ni s-a promis deschiderea lui în septembrie.

Grădiniţa din cartierul Eftimie Murgu a fost abandonată de peste nouă ani, în prezent crescând copaci în interiorul acesteia, în timp ce în zona respectivă numărul copiilor creşte de la an la an. Lucrările de renovare a blocurilor de pe strada Timişorii, primite de la Ministerul Apărării Naţionale pentru a fi transformate în locuinţe sociale, sunt, la fel, abandonate de peste nouă ani de zile.

Cu toţii ştim că în Lugoj, în ultimii opt ani, nu s-a construit nicio locuinţă de către administraţia publică locală. Lucrările de modernizare a staţiei de epurare a oraşului au fost recepţionate şi achitate integral în urmă cu patru ani, însă aceasta nu poate fi pusă în funcţiune nici astăzi. Spitalul municipal este într-o stare avansată de degradare, nemaiputând îndeplini condiţiile pentru a funcţiona decent, chiar dacă unii medici fac eforturi supraomeneşti pentru a-şi face datoria.

Toate aceste proiecte trebuie duse înainte pentru Lugoj şi pentru lugojeni. Este de notorietate faptul că Ponta nu a alocat niciun leu Lugojului în cei trei ani de guvernare. La fel, cu toţii ştim că Lugojul nu a beneficiat de nimic notabil de la Consiliul Judeţean Timiş în ultimii cinci ani, de când este condus de către PSD. De ce ne-am aştepta că acum PSD va face ceva pentru Lugoj?

Voi fi un partener deschis şi foarte implicat în deblocarea acestor proiecte, indiferent dacă actuala administraţie a Lugojului este PSD-istă, iar eu voi reprezenta PNL-ul în Parlamentul României. Lugojul nu mai poate sta pe loc. Trebuie să punem cu toţii umărul pentru ca următorii patru ani să nu fie risipiţi.

Fără politică în Biserică!

Având în vedere faptul că săptămâna aceasta unul dintre candidaţii la funcţia de deputat a luat cuvântul într-o biserică din Lugoj, cerând celor prezenţi să-i acorde ajutorul pentru a ajunge deputat, doresc să-mi reafirm poziţia cu privire la acest subiect. Îmi doresc un Stat Român care să dea Bisericilor independenţa de care au nevoie pentru a nu depinde de “bunăvoinţa” politicienilor ajunşi în fruntea Statului! Încă din campania electorală de la alegerile locale, am afirmat că nu voi merge niciodată în Biserici în perioadele electorale. Şi nu am fost. Nici atunci, nici acum.

Îndemnul meu este să respectăm Biserica. M-am săturat de politicienii care merg în biserici doar în campania electorală şi care i-au cuvântul pentru a cerşi voturi. Biserica este casa Domnului iar nu a impostorilor din politică… Singurul loc în care Românii îşi mai regăsesc speranţele vii este călcat în picioare de politicienii disperaţi să nu-şi piardă beneficiile ori chiar libertatea…

claudiu-buciu-1aFamilia tradiţională

Pentru că în ultimul timp au avut loc tot felul de dezbateri pe o temă foarte importantă pentru credincioşii Români, vreau să reafirm poziţia tranşantă a PNL cu privire la importanța familiei tradiţionale. PNL va susţine, prin toate mijloacele, păstrarea nealterată a instituţiei familiei tradiţionale. Nimic şi nimeni nu poate înlocui dragostea de mamă, nimic şi nimeni nu poate înlocui educaţia şi grija venite de la părinţi.

Pensii care să acopere nevoile vârstnicilor

Nimeni nu a ţinut cont, de la Revoluţie încoace, de faptul că ORICE PENSIE trebuie, în primul rând, să acopere nişte nevoi de bază ale celui care o încasează. Nu ne putem raporta doar la cât a contribuit cineva sau la cât vor politicienii să ridice pensiile. Ce vină au avut unii dintre bunicii noştri pentru faptul că, pe vremuri, nu puteau lucra decât la CAP? Cum să fi contribuit ei mai mult la fondul de pensii? De ce astăzi ei au o pensie mai mică decât ar trebui, decât le-ar fi suficient? Pensia minimă trebuie calculată nu în funcţie de contribuţia fiecăruia, ci în funcţie de un coş de necesităţi pe care le are, în mod obiectiv, un om în vârstă. Trebuie luate în calcul costurile cu alimentaţia, cu locuinţa, cu utilităţile publice, cu medicamentele, şi apoi trebuie definit acest nivel minim al pensiei. Dacă România va fi condusă la fel, noi, tinerii din ziua de astăzi, nu vom mai avea cum să ne încasăm pensiile.

Salarii mai mari

Lugojul nu duce lipsă de locuri de muncă. Meseriile pe ca-re părinţii şi bunicii noştri le-au practicat au adus în oraşul nostru investitori care căutau aceste meserii. Ne bucurăm că avem investitori, însă trebuie să facem totul pentru a-i păstra aici şi pentru a aduce alţi şi alţi investitori noi. Pentru aceasta, trebuie să venim în întâmpinarea nevoilor acestora. În prezent marii angajatori înregistrează cos-turi foarte mari cu cazarea forţei de muncă, cu recrutarea forţei de muncă şi cu transportul acesteia de la domiciliu la locul de muncă. Din păcate, pentru că în Lugoj nu s-a construit nicio locuinţă în ultimii opt ani, navetiştii de la distanţe mari faţă de Lugoj, nu se pot stabili în oraşul nostru. Dacă la Lugoj s-ar demara construcţia de locuinţe, angajatorii ar scăpa de costurile arătate mai sus şi ar dobândi o stabilitate mai mare, putând astfel să crească salariile angajaţilor. Atâta timp cât din Lugoj lipseşte forţa de muncă, actualii angajatori se vor simţi nesiguri, iar alţi investitori nu vor mai căuta Lugojul.

Votaţi Buciu Alexandru Claudiu, candidat PNL pentru Senatul României, poziţia 3 (trei) pe buletinele de vot!

Comandat de PNL Timiș. Publicat de AL LUGOJPRESS SRL. Cod unic mandatar: 11160004.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.