Epilatul cu ceara calda la tine acasa

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru fiecare tip de ceara exista si o modalitate de aplicare dar pentru fiecare va trebuie un incalzitor ceara.

Ceara calda este de mai multe feluri. Exista ceara traditionala, ceara granule si ceara calda tip roll on. Pentru fiecare tip de ceara exista si o modalitate de aplicare dar pentru fiecare va trebuie un incalzitor ceara.

Ceara se foloseste pentru indepartearea parului nedorit de pe orice suprafata a corpului, indiferent ca vorbim de fata, brate, axila, zona inchinala sau picioare.

Ceara este modalitatea cea mai buna pentru a avea o piele epilata mai mult timp. Temperatura cerii de epilat este ajutata de incalzitorul de ceara. De obicei, acestea au un termostat si pastreaza o temperatura optima pentru epilat.

Epilatul cu ceara traditionala a inceput inca din momentul in care au aparul saloanele de infrumusetare. Era metoda traditionala pentru persoanele cu o pilozitate mai mare sa isi poata mentine pielea fina, lipsita de par. Datorita faptului ca durata cresterii parului era mare, tot mai multe femei apelau la metoda aceasta.

Bineinteles ca in timp chiar si ceara traditionala a suferit modificari. Acum are inclusiv culori diferite si parfum, in functie de producator.

La inceput, decantorul de ceara pentru saloane era acelasi. Un incalzitor mare cu doua cuve special destinate cerii. De cele mai multe ori ceara traditionala se reutilizeaza. Se trece printr-o sita pentru a elimina parul smuls si se incalzeste la temperatura foarte mare pentru a distruge eventualele probleme.

Ceara de tip granule a aparut destul de recent si are o elasticitate aparte. Este una dintre cele mai utilizate, si, datorita elasticitatii, este usor de aplicat. Chiar si durerea este redusa. O ceara elastica are nevoie de un incalzitor de ceara care sa o mentina la temperatura optima pentru epilare. Este utilizata atat pentru zone sensibile, cat si pentru zonele cu pilozitate mai mare.

Ceara tip roll-on este utilizata pentru zona picioarelor si a bratelor. Este o ceara care se aplica foarte usor. Odata incalzita, aceasta se aplica pe piele si se trage cu ajutorul unor benzi pregatite ulterior. Benzi de hartie care ajuta la indepartarea cerii de pe piele.

Capsulele sunt prevazute cu doua dimensiuni de capete. Unul pentru zonele mici – este un cap mic si ingust care poate ajuta inclusiv la indepartarea parului de pe fata, si cea mai utilizata capsula, aceea a dimensiunii rollonului. Aceasta din urma fiind folosita pentru zonele mai mari.

O mica atentie tot ar trebui sa aveti, aceasta ceara devenind si ea foarte lichida. Daca nu este de calitate buna, produsul se poate scurge din moment ce incalziti ceara. Se scurge pe langa si poate crea arsuri ale pielii. Temperatura trebuie sa fie optima si in cazul acestui tip de ceara.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.