Elevii pot face pregătire pentru bacalaureat, la UVT

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În fiecare an, în semestrul al doilea, Universitatea de Vest din Timișoara vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu un program bine structurat de pregătire pentru examenul de bacalaureat.

Cadre didactice universitare pregătesc în mod special și susțin activități pentru fiecare dintre disciplinele la care elevii urmează să susțină probe de evaluare.

Participarea la aceste activități este gratuită și deschisă tuturor elevilor. Pentru anul universitar 2023-2024, activitățile didactice de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 9 martie – 29 iunie, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de 27 aprilie, 4 mai, 1 și 22 iunie.

Programul modulelor de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru fiecare disciplină, poate fi accesat pe uvt.ro. Orarul modulelor este  stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:

♦ 9 – 10:30 Limba și literatura română;

♦ 10:45 – 12:15 Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;

♦ 12:30 – 14 Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Toate activitățile se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformelor Google Meet sau Zoom, iar pentru fiecare disciplină se va crea un curs pe platforma Google Classroom, care să faciliteze comunicarea dintre cadre didactice și elevi.

Formularul de înscriere este disponibil pe pe uvt.ro. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom.

Parteneri ai acestor activități: Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Județean al Elevilor Timiș.

Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.