Elevi şi profesori de la CT “Valeriu Branişte” au participat la o mobilitate în Portugalia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul IOT Digi Class a continuat în Portugalia

În perioada 18 – 24 iulie, o echipă formată din trei elevi şi doi profesori de la Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” au participat la o mobilitate desfăşurată în Portugalia, la liceul Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil din localitatea Baião, în cadrul proiectului Digitizing educational and training environment with IOT Apps, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Echipa lugojeană a fost formată din elevi de la domeniul Electronică şi automatizări, respectiv Ionuţ Adrian Vecliuc (clasa a XI-a), Alexandru Santo (clasa a X-a) şi Antonio Giany Tomescu (clasa a IX-a), coordonaţi de profesorii Robert Boagiu şi Gabriel Valentin Lupşa.

Alături de Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” şi de Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil, celelalte organizaţii partenere sunt: Kadri Şaman MTSO Vocational and Technical High School din Mersin (Turcia), Intercia Digital S.L. din Huelva (Spania) şi Istituto Tecnico Industriale Statale G. Feltrinelli din Milano (Italia).

“În cadrul proeictului s-au efectuat aplicaţii pe platformele Arduino şi Raspberry PI 3, platformele fiind conectate cu ajutorul dispozitivelor Bluetooth şi WI-FI, apoi controlate şi gestionate cu ajutorul telefonului smart. După conectare, s-a realizat şi programarea senzorilor de temperatură şi umiditate, inclusiv transmiterea informaţiilor pe o tabletă cu sistem de operare Android”, ne-a declarant prof. Robert Boagiu.

“Am vizitat şi obiectivele turistice din zona Baião şi Porto, dar alături de ceilalţi profesori şi elevi am învăţat aspecte hardware şi software pe componentele Arduino şi Raspberry. A fost o experienţă frumoasă şi sunt bucuros că am întâlnit persoane din alte ţări, cu o cultură diferită sau asemănătoare cu a noastră.” – Ionuţ Adrian Vecliuc

“Mie mi-a plăcut foarte mult la liceul din Baião. Am avut ocazia să comunic cu alţi profesori şi elevi din alte ţări, mi-au plăcut foarte mult activităţile din cadrul proiectului şi am avut prilejul de a gusta puţin din alte culturi şi civilizatii. Înainte de proiect, pot să spun că ştiam puţine lucruri despre programare, dar prin proiect am învăţat mai multe despre asta şi despre amploarea proiectului la care am luat parte. Pe scurt, pot să spun că a fost o experienţă pe care aş  repeta-o fără nicio ezitare!” – Alexandru Santo

“A fost o experienţă interesantă! Prin ceea ce am făcut în cadrul proiectului am înţeles mai bine conceptul IOT, adică Internetul lucrurilor, modul în care foarte multe aparate şi echipamente se pot interconecta prin Internet. Noi am privit puţin în interiorul conceptului IOT – Internet of things.” – Antonio Giany Tomescu

În timpul liber au fost organizate vizite la principalele obiective turistice din Baião şi Porto, la Centrul de cercetări tehnologice în industria metalomecanică din Porto. A fost organizată o plimbare cu caiacul pe râul Douro şi  vizitarea Parcului arheologic da Serra Aboboreira.

În cadrul proiectului, fiecare şcoală parteneră are un buget suplimentar de 5.000 euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi echipamente electronice necesare activităţilor de implementare.

Următoarea mobilitate din cadrul proiectului se va desfăşura la Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” în cursul lunii octombrie.

AL PRESS

Despre admin 6585 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.