„El Chapo” al Asiei, liderul uneia dintre cele mai mari reţele de trafic de droguri din lume, a fost arestat vineri în Amsterdam

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poliţia olandeză l-a capturat pe liderul uneia dintre cele mai mari reţele de trafic de droguri din lume: Tse Chi Lop, un bărbat din China cu cetăţenie canadiană, considerat El Chapo al Asiei.

Înainte de arestare, Tse era unul dintre cei mai căutaţi fugari din lume. În vârstă de 57 de ani, Tse este liderul cartelului Sam Gor, probabil cea mai mare organizaţie de trafic de droguri care a existat vreodată în Asia. El se află la acelaşi nivel cu lorzii drogurilor El Chapo şi Pablo Escobar, scrie CNN.

Organizaţia sa a condus un imperiu de producere a drogurilor sintetice în zone mari ale junglei din Myanmar, o regiune afectată de război civil. De acolo, reţeaua condusă de Tse ar fi reuşit să achiziţioneze cantităţi mari de substanţe interzise, ingredientele pentru fabricarea drogurilor sintetice, apoi să le aducă în Bangkok, Australia şi Japonia.

Lordul asiatic al drogurilor ar avea agenţi care lucrează pe tot globul, cu conexiuni puternice în Coreea de Sud, Anglia, Canada şi Statele Unite. Cartelul Sam Gor e o „reţea asemănătoare unei triade” – o referinţă la mafia chineză care operează în Asia şi America de Nord.

Existenţa grupului a fost dezvăluită în 2016 după ce un traficant de droguri taiwanez a fost arestat în Yangon, Myanmar. Investigaţiile ulterioare ale poliţiei au arătat că, în 2018, organizaţia câştiga între 8 şi 17,7 miliarde de dolari pe an din încasări ilicite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.