Educație rutieră și de prevenire a bullyingului la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Violenţa şi hărţuirea ȋn incinta şcolilor şi ȋn mediul online afectează un număr semnificativ de copii, împingându-i către eşec şcolar sau chiar abandon ȋn anumite situaţii. În acest context, Școala Gimnazială Balinț a fost gazda unui eveniment din cadrul unei campanii împotriva fenomenului de bullying, care a luat amploare ȋn şcoli ȋn ultimii ani, și de educație rutieră pentru siguranța elevilor.

Pentru a recunoaște abuzul şi pentru a fi capabili să-l respingă şi să-l denunțe, elevii de la clasele pregătitoare și până la  clasa a IV-a, coordonați de profesorii pentru învățământul primar şi Comisar Alina Isac, de la Secția 5 Poliție Rurală Belinț, au desfășurat activități ce au cuprins jocuri de rol referitoare la prevenirea violenței, vizionare de filmulețe cu mesaje pozitive pentru a încuraja elevii să-i accepte şi pe cei pe care-i consideră diferiți și să-şi gestioneze emoțiile.

Elevii  au fost informați și  cu privire la regulile de circulație necesar a fi respectate pentru prevenirea oricăror pericole ce pot apărea în timp ce se deplasează la/de la școală către domiciliu precum și în timpul liber. În contextul popularității folosirii trotinetelor sau bicicletelor electrice, doamna comisar i-a sfătuit pe elevi să utilizeze responsabil bicicletele, rolele și trotinetele și să țină cont de vârsta necesară pentru circulația cu acestea pe drumurile publice.

Copiii au primit sfaturi pentru prevenirea comportamentelor agresive li s-a vorbit despre înțelegerea  termenului de bullying, identificarea rolurilor într-o situație de bullying, conștientizarea importanței martorilor în prevenirea și stoparea bullying-ului, empatizarea și înțelegerea efectelor bullying-ului, recunoașterea unui conflict și modalități de intervenție.

,,Dezvoltarea culturii preventive în rândul tinerei generatii reprezintă unul dintre dezideratele noastre prioritare, atât de necesare consolidării gradului de reziliență la nivelul societății, în ansamblu. Spunem NU bullying-ului în școala noastră!

Mulțumim doamnei comisar Alina Isac pentru modul plăcut, interesant, interactiv și atractiv de prezentare a materialelor și sunt convinsă că împreună vom reusi să atingem, în școala noastră, standardele de siguranță pe care ni le-am propus,” a declarat directoarea Mihaela Kristof.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.