„Ecoterrienii“ Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din Lugoj în acţiune !

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

               Campania „Şcoala Ecoterrienilor“ – de conştientizare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice și electronice şi de baterii uzate – continuă să se desfăşoare cu entuziasm la Şcoala Gimnazială Nr. 2, având ca scop principal schimbarea atitudinii şi a comportamentului elevilor, dar şi comunităţii, privind protecţia mediului.

               ECOTERRIAN-ul este un personaj fictiv şi reprezintã imaginea Proiectului ECOTIC. „Ecoterrienii“ sunt eroi invizibili prezenţi pe Pãmânt. La fiecare faptă eco pe care pãmântenii o fac, un „ecoterrian“ se naşte. Şi astfeldin aproape în aproape… Şcoala Gimnazială Nr. 2 a devenit „Școala Ecoterrienilor“ !

„Ecoterrienii“ şcolii noastre continuă maratonul activităţilor cu teme eco desfăşurate pentru Proiectul ECOTIC, organizând ateliere eco-art, expoziţii de desene, acţiuni de plantare şi ecologizare:

  1. ,,UN DAR PENTRU PLANETA ALBASTRĂ” – EXPOZIȚIE ECO-ART DIN MATERIALE RECICLABILE

Clasele a VII-a B, a VIII-a A şi a VIII-a B au realizat o nouă expoziție cu obiecte decorative din materiale reciclabile.

De această dată artiştii noştri au fost inspirați de sosirea primăverii, reuşind să creeze adevărate opere de artă din carton, sticle de plastic, obiecte si recipiente din plastic. Exponatele au fost realizate sub o temă comună, specifică noului anotimp și a bunului-gust: florile.

  1. ,,FLORI PENTRU ŞCOALA MEA” – ACTIVITATE DE PLANTARE

Elevii claselor a III-a A, a V-a B şi a VII-a B și-au dat mâna într-o acțiune ecologică menită să le cultive dragostea față de natură și de frumos. Curtea școlii s-a umplut de râsete vesele de copii şi a prins viaţă şi culoare sub atenta supraveghere a micilor ecologişti.

Activitatea a demonstrat că la această vârstă se însușesc cel mai bine deprinderile și atitudinile pozitive față de natură și se formează premisele conștiinței ecologice.

Sub ochii copiilor, florile plantate vor crește, zi de zi, înfrumuseţând curtea școlii !

  1. ,,ÎMPREUNĂ CU MAMA, AJUT PLANETA SĂ  RESPIRE !” – EXPOZIȚIE ECO-ART

Clasa Pregătitoare B a organizat o expoziție atrăgătoare, realizând obiecte decorative din sticle de plastic şi hârtie, pe care le-au oferit, mai apoi, în dar mamelor, acordându-le atenţia pe care o merită.  Fiecare mamă s-a simțit în centrul atenţiei şi a fost apreciată de către toți copiii.

  1. ,,NATURA ÎN PERICOL” – EXPOZIȚIE DE DESENE

,,Ecoterrienii” şcolii noastre s-au mobilizat încercând să ilustreze, prin desenele realizate, efectele poluării asupra naturii.

  1. ,,CAUZELE ŞI EFECTELE POLUĂRII PLANETEI” – EXPOZIȚIE DE DESENE

Clasa I B, coordonată de doamna învățătoare, au realizat diverse desene, încercând să ilustreze efectele poluării pe termen lung.

  1. ,,ECO-GRĂDINA CU LALELE !” – O NOUĂ EXPOZIȚIE DE ARTĂ DIN MATERIALE RECICLABILE

Elevii clasei I B au realizat exponate din hârtie, bețişoare şi tacâmuri de plastic, creând adevărate opere de artă. Lalelele din eco-grădina clasei I B se bucură de admirația întregii şcoli !

  1. ,,MĂSURI DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A POLUĂRII” – EXPOZIȚIE DE DESENE

,,Ecoterrienii” clasei a III-a B au organizat şi desfăşurat o expoziție de desene, prin intermediul căreia au încercat să ilustreze câteva măsuri pentru conservarea mediului înconjurător.

  1. ,,CULOARE ŞI VIAȚĂ” – PLANTARE DE FLORI

Clasa a IV-a A a desfăşurat activitatea numită ,,Culoare şi viaţă”, în cadrul căreia elevii au plantat flori in ghivece, sperând că acestea vor fi apreciate atât de elevi, cât şi de profesori, reuşind, poate, să aducă bucurie în sufletele tuturor iubitorilor de frumos şi culoare.

Copiii vor aştepta ca florile să devină suficient de rezistente, iar apoi le vor planta în curtea şcolii.

  1. ,,VIAȚĂ, VERDE, VIITOR !” – ACTIVITATE DE ECOLOGIZARE

Pentru că martie este considerată ,,Luna Curățeniei”, elevii claselor a III-a A şi a III-a B, împreună cu doamnele învățătoare, au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare a unui spațiu de joacă din vecinătatea școlii noastre.  Echipați corespunzător, cu mănuși și saci de gunoi, sub coordonarea doamnelor învățătoare, elevii au strâns numeroase deșeuri, ambalaje, sticle și alte gunoaie aruncate de oamenii mai puțin preocupați de un mediu curat.

Elevii au fost încântați de activitate, fiind interesați și de altele asemănătoare.

             Şcoala Gimnazială Nr. 2 continuǎ activitǎțile din cadrul proiectului prin colectarea de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și DBA (deșeuri de baterii și acumulatori) pânǎ la sfârșitul lunii martie. Așadar, dacǎ sunt persoane care vor sǎ contribuie la derularea cu succes a proiectului prin donarea de astfel de deșeuri, sunt așteptate cu drag la Şcoala Gimnazială   Nr. 2.

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 mulţumeşte cadrelor didactice, elevilor noştri, şi părinţilor pentru sprijinul permanent oferit, dar şi pentru frumoasa colaborare cu care ne-au obişnuit de-a lungul anilor şi care va conduce şi acest minunat proiect către succes! Felicitări, dragi „ecoterrieni“ ai şcolii noastre ! Mulţumim elevilor noştri talentaţi pentru interesul acordat fiecărei activităţi desfăşurate până acum ! Proiectul nostru … va continua !

ISVERCEANU-DAN Ana-Maria

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.