Ecologiștii susțin că senatorii PSD aranjează următoarea victorie din 2020

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Supărați că senatorii social-democrați aranjează următoarea victorie a PSD din 2020, prin menținerea legii privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, ecologiștii ne-au remis un comunicat de presă, pe care îl publicăm în cele ce urmează.

„Prin continuarea legii privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin si respingerea revenirii la alegerea primarilor in două tururi, PSDiștii își măresc șansele de a-și păstra numarul de primari pe care îi dețin deja. Cu alte cuvinte, pesediștii se îngrijesc să asigure, din nou, victoria social-democraților la alegerile locale din 2020.

Nerevenirea la alegerea primarilor din două tururi accentuează degradarea democraţiei româneşti și va rămâne ca o „pată neagră” în istoria modificărilor procesului electoral. Actuala regulă nu este nici in intersul comunităţilor locale.

De cele mai multe ori scorul cel mai mare este nereprezentativ, daca  ne raportăm la un număr mai mare de candidați. Mai mult, această lege lasă loc ințelegerilor politice între marile partide și astfel se formează un cerc vicios al candidaților pentru funcția de primar. Toate acestea anulând din start șansa partidelor mai mici de a avea câștig.

Partidul Ecologist Român acuză caracterul nedemocratic al alegerilor pentru funcția de primar dintr-un singur tur și cere modificarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, in sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi”, se arată în comunicatul semnat de președintele PER, Dănuț Pop.

AL PRESS

Despre admin 6369 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.