E.ON România susține proiectul „Plantați în amintire”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

  • Proiectul a fost demarat în anul 2022, iar până în prezent au fost plantați peste 700 de arbori în șapte astfel de parcuri, la Lugoj, Oradea, Brașov, București, Constanța și Târgu-Mureș;

Compania E.ON România continuă să susțină proiectele Asociației Zi de Bine și astfel contribuie la amenajarea în București a celui de-al doilea parc de mesteceni, în memoria persoanelor dragi. Parcul va fi amplasat în sectorul 6 din capitală, în continuarea celor 100 de copaci plantați în 2023 și se va întinde pe o suprafață de 2.500 mp, pe care se vor planta alți 200 de mesteceni.

Asociația Zi de Bine a adunat deja peste 700 de povești în parcurile deschise în Lugoj, Constanța, Oradea sau Brașov și îi invită pe cei care au pierdut pe cineva drag să adopte un copac, la București, în memoria acelei persoane. Fiecare copac plantat are atașat un cod QR care duce către povestea de viață a persoanei dragi, poveste care poate fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro.

Totodată, în cadrul Centrului Comunitar Zi de BINE se vor organiza și grupuri de suport pentru persoanele care trec prin perioada de doliu, o altă parte importantă și sensibilă a acestui proiect. Într-un spațiu sigur și intim, un psihoterapeut va ghida o serie de întâlniri, în grup restrâns, despre cum facem față pierderii, tipuri de doliu, furie, vinovăție și rușine, frica de moarte, despre faptul că nu există reguli în ceea ce privește ceea ce simți sau să nu simți atunci când pierzi pe cineva drag.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și Leroy Merlin.

„Această inițiativă reprezintă încă un pas în misiunea noastră de a aduce alinare celor care au pierdut pe cineva drag. Fiecare copac va deveni o amintire vie, un simbol al iubirii și recunoștinței noastre față de cei care ne-au marcat existența. Ne dorim ca parcul de mesteceni să devină o oază de liniște și delicatețe în mijlocul agitației urbane”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Cei care doresc să facă parte din proiectul „Plantați în amintire” și să planteze un copac, pot găsi AICI mai multe informații și pot urma pașii către donație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.