După șase victorii consecutive în Cupele Europene, CSM Lugoj joacă sferturile în Challenge Cup

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto 3

Dan H. BRUDIU

După ce, în sezonul de toamnă-iarnă, prim-divizionara de pe malurile Timișului a realizat cel mai important succes al unei reprezentante a sporturilor de echipă bănățean, prima calificare a unui sport de echipă în sferturile de finală ale unei competiții europene intercluburi, peste câteva zile sportivele conduse de pe banca tehnică de Ugljesa Segrt, antrenorul sârb de 39 de ani al bănățencelor, se află în fața celei mai mari provocări din carieră pe plan internațional.

Odată ce au depășit cu duble victorii reprezentantele Slovaciei (VK Pirane Brusno), Elveției (S’m Aesch Pfeffingen Basel) și Austriei (NÖ Sokol Post Viena), lugojencele s-au alăturat unor nume importante din voleiul continental, urcând considerabil în ierarhia oficială a cluburilor de pe continent, aspect asupra căruia vom reveni într-un număr viitor.

În faza sferturilor de finală ale competiției europene, CSM Lugoj se va afla în fața unui adversar de calibru, care reprezintă cel mai puternic campionat din Europa, cel al Turciei. Aydin BBSK  este câștigătoarea Cupei Balcanice BVA Cup în 2021, postură din care s-a calificat în Challenge Cup 2021-2022,  dar și finalistă în CEV Challenge Cup în 2019, ediție în care singura formație care a învins-o a fost gruparea italiană  Saugella Monza. Pâna la jocul cu CSM Lugoj, turcoaicele din sud-estul Antalyei nu au pierdut vreun set, prezentându-se în postură de favorite ale turului ce va avea loc în Sala Mimar Sinan din orașul cu peste 250.000 de locuitori din apropierea Izmirului.

După meciul de campionat cu Dinamo, din București, ce are loc sâmbătă, 22 ianuarie, delegația Lugojului va zbura duminică pe ruta Otopeni – Istanbul – Izmir și va fi așteptată de un autocar al gazdelor care o va conduce 114 km la hotelul Aymira din Aydin, locul de cazare pentru trei nopți.

Foto 1

Luni, 24 ianuarie (16.00 – 18.00) au loc antrenamentul oficial în sala Aydın Mimar Sinan Spor Salonu (foto 1) și ședința tehnică a jocului, marți, 25 ianuarie, se face un alt antrenament de la 11.00 la 12.00 și seara, începând cu orele 19.00, se dă startul partidei dintre

Aydın Büyükşehir Belediyespor și Clubul Sportiv Municipal Lugoj,

jocul nr CHCV 75 din sferturile de finală ale CEV Challenge Cup.

Loturile celor două cluburi:

Foto 2

Aydin BBSK (foto 2): Melis YILMAZ, Merve ÖZTÜRK, Gréta SZAKMÁRY, Berra EREN, Ergül EROGLU, Emine ARICI, Eylül AKARÇEŞME, Güldeniz ÖNAL, Aslıhan KILIÇ, Duygu DÜZCELER, Anna Elise STEVENSON, Anna NICOLETTI, Ezgi DAĞDELENLER, Pelin ÖZKILIÇCI. Antrenori: Alper HAMURCU, Canberk TEKMEN, Emirhan OZKAN, Hayati ERTIK.

Foto 3

CSM Lugoj (foto 3): Andreea GEMĂNARIU, Tanja SREDIC, Sara SAKRADZIJA, Loredana FILIPAȘ, Simina STRĂCHINESCU, Bojana CELIC, Georgiana POPA, Katarina CANAK, Petya BARAKOVA, Andra BADIU-SAVU, Adriana POPA, Dubravka VUKOJA, Patricia BĂRBULESCU,  Silvija POPOVIC. Antrenori: Ugljesa SEGRT, Dragan GRBIC, Vasile CANEA.

Vor conduce partida  Volodymyr Bosenko (Ucraina) și Ioannis Ioannidis (Grecia), observator CEV  Henn Vallimae (Estonia).            

Programul sferturilor de finală ale CEV Challenge Cup, în care s-au calificat două echipe românești:

l Savino Del Bene Scandicci (ITA) – RC Cannes (FRA)   – 26.01., orele 18.00

l Aydin BBSK (TUR) – CSM Lugoj (ROM)  – 25.01., orele 19.00

l Panathinaikos Atena (GRE) – CV Tenerife La Laguna (SPA) – 26.01., orele 20.00

l CS Medgidia (ROM) – OK TENT Obrenovac (SRB) – 26.01., orele 18.00

Cu pumnii strânși pentru lugojence în jocul de marți, să urăm succes și colegelor noastre dobrogence în întâlnirea – teoretic – mai abordabilă cu sârboaicele. Hai România!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.