După o ceartă cu soția, un angajat al „Meridian 22” a vrut să lase întreg orașul fără apă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Meridian 22, societatea care administrează rețelele de apă din Lugoj, a depus zilele trecute o plângere la Poliția Municipiului Lugoj împotriva unui angajat care, în noaptea de Revelion, a făcut un gest considerat sabotaj. Este vorba despre un șef de echipă al societății, care a deschis intenționat vana de golire a uneia dintre cele trei magistrale care alimentează Lugojul și a lăsat-o deschisă. Cantitatea de apă care s-a scurs a fost imensă.

„Situația a fost sesizată de către șefa de tură de la Uzina de apă nr. 1, deoarece bazinul de apă scădea cu 45 de centimetri la jumătate de oră, o scădere imensă, ceea ce însemna o avarie majoră pe una dintre magistrale.

La momentul respectiv, angajații au fost chemați la serviciu și au fost împărțiți în echipe. Sunt trei magistrale care pleacă de la uzină. Au mers pe traseul acestora, pe jos, cu lanterna, dar n-au găsit niciun cămin, nimic spart.

Apa continua să curgă și, undeva, noaptea, după ce au tot căutat, au verificat golirile. Au găsit una deschisă. Ne-am dat seama că doar un angajat sau un fost angajat putea să le manevreze, pentru că nu-i ceva ce știe toată lumea”, povestește Acvilian Belințan, directorul societății Meridian 22.

Împreună cu polițiștii locali, reprezentanții societății Meridian au verificat toate camerele de supraveghere din zonă și, în cele din urmă, l-au găsit pe vinovat. Pus în fața dovezilor, omul și-a recunoscut fapta, însă felul în care și-a motivat gestul este incredibil.

„Ne-a spus că a trecut printre niște momente mai tulburi, după o ceartă cu soția”, spune directorul Meridian 22.

În prezent, angajatul vinovat este concediat și a plătit deja suma de 7.000 de lei, paguba creată și orele de muncă pierdute de colegii săi, ca să descopere cauza pierderilor de apă.

 Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.