După ce a „cucerit” spațiul, miliardarul Yusaku Maezawa va explora Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe pământ

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Yusaku Maezawa, antreprenorul miliardar din Japonia care a călătorit la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a declarat că plănuieşte o nouă aventură, de data aceasta în Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe Pământ.

Maezawa a dezvăluit că „aproape s-a decis ce fel de submarin va fi utilizat şi cât de lungă va fi călătoria”. Miliardarul a declarat direct din spaţiu că următoarea sa dorinţă va fi să-şi împlinească visul de a călători în cel mai adânc loc de pe Pământ. Yusaku Maezawa, cunoscut pentru comportamentul său excentric, prin acţiuni precum cea în care a oferit bani pe Twitter, se deosebeşte de alţi antreprenori niponi care se feresc să îşi asume riscuri.

O navă spaţială rusă Soyuz l-a transportat pe Maezawa pe 8 decembrie anul trecut către ISS, miliardarul revenind pe Pământ pe 20 decembrie. Fondatorul retailerului online de modă Zozo Inc. plănuieşte să orbiteze în jurul Lunii în 2023 cu nava spaţială Big Falcon Rocket (BFR) dezvoltată de compania americană SpaceX, în prima excursie organizată de o companie privată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.