Duminică, ortodocşii ucraineni serbează Hramul Bisericii Sfântul Volodemer

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aşa cum se obişnuieşte, în ultima duminică a lunii iulie a fiecărui an, la Lugoj, se serbează Hramul Bisericii “Sfântul Volodemer”, la care participă enoriaşii ortodocşi ucraineni din Lugoj şi zona Lugoj.
La întâmplare va lua parte şi arhimandritul Atanasie, egumenul Mânăstirii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Rona de Sus, judeţul Maramureş, delegatul Vicariatului Ortodox Ucrainean din Sighetul Marmaţiei, care vineri, 29 iulie 2016, va oficia o slujbă la Mânăstirea Pereu.
Sâmbătă, 30 iulie a.c., se intenţionează a se vizita Mânăstirea de la Româneşti. Duminică, la ora 9, va avea loc Sfânta Liturghie, la care sunt invitate să participe autorităţile locale , dar şi reprezentanţii tuturor cultelor din Lugoj, iar la ora 11 se va face înconjurul Bisericii cu o staţionare unde vor fi pomeniţi ctitorii şi făcătorii de bine ai sfântului lăcaş.
Sărbătoarea se va încheia cu o agapă creştinească, după cum ne-a informat preotul paroh al Bisericii, Ilie Albiciuc – protopop iconom stavrofor, pe seama ucrainenilor din Banat.
Mircea ANGHEL 
Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.