Dublă comasare egal partid unic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

S-a stabilit și urmează joi să se bată în cuie în mod neconstituțional și nedemocratic ca pe fondul celor patru runde de alegeri din acest an să se facă o dublă comasare.

Europarlamentarele și localele în 9 iunie, și turul doi al prezidențialelor împreună cu parlamentarele la finele anului. Sunt în stadiu avansat și discuțiile privind așa-zisa rocadă a președinților.

Precum și candidaturile comune în cât mai multe localități. Mai rămâne să fie comasate și comasatele. Se prefigurează partidul unic.

Oare cum se va numi? Partidul Social Democrat Național Liberal? Sau Partidul Național Liberal Social Democrat? Struțo-cămila crește exponențial sub ochii noștri.

Pe Alina Gorghiu, astăzi ministru al Justiției, a luat-o gura pe dinapoi. În sensul că, într-un trecut nu prea îndepărtat, atunci când Traian Băsescu a vrut să comaseze alegerile și când încă liberali cu democrații nu se pupaseră în Piața Independenței, ea a afirmat pe bună dreptate că este neconstituțional să schimbi regulile jocului în timpul jocului.

Precizând fără echivoc că actele normative privind alegerile trebuie schimbate cu minimum un an înainte de desfășurarea acestora.

Un site i-a pus în gură propriile cuvinte, omițând în mod deliberat să precizeze că a trecut ceva timp de atunci, că poate între timp Alina Gorghiu și-a renegat în gând propriile afirmații și că astăzi este dispusă, în calitatea ei de garant al justiției, să înghită broaște politice.

Doar-doar astfel ar fi asigurată continuitatea alianței PSD-PNL la conducerea României.

O Monstruoasă Coaliție se înfiripă sub ochii noștri, iar la finalul anului s-ar putea să conducă România ca un partid unic, scoțând celelalte formațiuni politice din decor.

De altfel, de mai multă vreme, treptat, dar sigur, PSD și PNL au început să-și piardă identitatea.

PSD, în efortul de a deveni partid-stat, nu mai este socialist, iar PNL, scremându-se să se lipească de partidul stat, și-a abandonat cu bună știință atât identitatea națională, cât și identitatea liberală.

Ne paște pe toți pericolul partidului unic. O formă de conducere politică pe care, din nefericire, am mai experimentat-o, nu fiindcă așa am fi vrut, mai multe decenii la rând.

Până când ultimul și cel mai important reprezentant al partidului unic a fost asasinat, la capătul unui proces înscenat. Acum vrem să-l resuscităm. Să-l înviem pe Ceaușescu.

Sub numele de Ciolacu. Sau de Ciucă. A dracului coincidență. Toate încep cu „C”! O coincidență de rău augur.

Repet pentru a treia oară: frica de AUR naște monștri! Cea mai gravă dintre toate consecințele este că în aceste condiții de comasări și super-comasări, în capul alegătorului obișnuit se va crea un talmeș-balmeș.

Se va duce să aleagă un primar și se va alege cu un alt primar, întrucât peste capul lui cele două partide au stabilit cine urmează să conducă.

Se vor duce să aleagă un primar și se vor trezi cu un europarlamentar. Și invers. Până la urmă ce vom vota la final de an? Un președinte al României sau o rotativă?

Adică un balaur cu două capete? Se pare că acest an este marele an al păcălelilor. Păcăleli care pot fi fatale.

Sorin ROȘCA STĂNESCU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.