Drumul Expres Oradea – Arad: Bolojan a avut întâlnire de lucru cu avizatorii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a avut joi o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor ce vor emite avize, din județul Bihor, pentru realizarea obiectivului de investiții Drum Expres Oradea – Arad.

Instituțiile implicate și proiectantul vor începe să lucreze la realizarea documentației.

,,Scopul nostu este ca toată documentația să se termine mai repede decât termenele stabilite prin contract, în așa fel încât să putem începe și lucrările până la finalizarea perioadei de finanțare care se încheie la sfârșitul anului 2023. Într-o primă parte a acestor lucrări de proiectare, vom stabili toate problemele care țin de trasee, pentru a putea să definitivăm traseul. După ce vom stabili traseul, se va trece efectiv la lucrările topografice, la studiile geologice care trebuie făcute, în așa fel încât să putem ca în cursul anului viitor să avem acest studiu de fezabilitate și proiectul tehnic recepționat și avizele obținute de la autorități”,

a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

La ședință au participat reprezentanți ai: Administrației Naționale Apele Române ABA Crișuri, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Companiei Naționale Căi Ferate Române, Direcției Silvice, Distrigaz Vest, Inspectoratului Județean de Poliție, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Trei variante de traseu

La întâlnire a fost prezent și reprezentantul firmei de proiectare, Bogdan Păunescu, care a prezentat cele trei variante de traseu ce ulterior vor fi supuse avizării. “În prima fază instituțiile vor pune la dispoziția firmei contractate date și documente deținute, necesare pentru proiectare, pentru o analiză preliminară, urmând ca ulterior documentația întocmită să fie supusă spre avizare. Săptămâna aceasta au avut loc și întâlniri de lucru cu reprezentanții U.A.T.-urilor de pe raza județului Bihor străbătute de cele trei variante ale Drumului Expres, întâlniri în cadrul cărora au fost solicitate documentații precum planuri urbanistice generale”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Bihor.

Șosea cu profil de autostradă de 134,5 kilometri

Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Arad și va avea o lungime totală de aproximativ 134,5 km și va avea profil de autostradă. Potrivit comunicatului trimis de CJ Bihor, lungimea traseului ar putea suferi modificări în urma actualizării studiului de fezabilitate. Termenul disponibil pentru realizarea serviciilor de proiectare este de 20 de luni, din care primele 10 vor fi dedicate actualizării Studiului de Fezabilitate. Proiectantul este firma Consitrans.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.