Drama unei mame din Lugoj. Își caută fiul neîncetat, de 25 de ani: „Tatăl lui s-a stins de dor, cu numele lui pe buze”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O mamă, în vârstă de 70 de ani, trăiește o dramă neîntreruptă de două decenii și jumătate. Ioana Gheorghe își caută neîncetat fiul, Laurențiu Vasile Gheorghe, dispărut în 1999, la vârsta de 23 de ani. De atunci, tânărul nu s-a mai întors acasă, lăsând în urmă un gol imens în familia sa.

Laurențiu a părăsit România în căutarea unui viitor mai bun în Grecia, dar, din nefericire, destinul a decis altfel. Plecarea sa, într-o zi ploioasă de martie, din anul 1999, a fost ultima imagine pe care Ioana a avut-o cu fiul său, înainte de a dispărea în neantul unei lumi străine.

„I-am dat bani de buzunar și l-am rugat să se întoarcă acasă dacă nu îi merge bine. Ploua și nu m-a lăsat să merg cu el la gară. L-am îmbrățișat și m-am uitat pe geam după el”,

își amintește cu durere mama îndurerată.

Bărbatul care îl aștepta pe Laurențiu în Grecia a sunat-o să-i spună că fiul ei nu a ajuns la destinație.

Telefonul din Turcia

La 25 martie 1999, Ioana a primit ultima veste de la fiul ei, care se afla în Istanbul. „Pe 25 martie m-a sunat. Era în Istanbul, mi-a spus că e cu niște români, dar nu știu cu cine. Atunci mi-a cerut să-i găsesc adresa unor cunoștințe. Pe atunci încă erau telefoanele cu cartele și am auzit cum s-a întrerupt convorbirea, pentru că i se terminase cartela. Am apucat să-i spun să se întoarcă acasă, dar s-a întrerupt și nu s-a mai auzit nimic”, își amintește cu tristețe Ioana.

Femeia a încercat tot ce i-a stat în putință pentru a-și găsi fiul, dar fără succes. Apeluri la autorități, căutări extinse, dar niciun rezultat palpabil

„Autoritățile nu m-au ajutat deloc. M-am adresat și Direcției Generale a Pașapoartelor de la București, cu diverse memorii, și îmi dau răspuns că nu pot, conform unui articol, să-mi dea nicio relație despre el, fără consimțământul lui. Poliția, în afară de faptul că l-a dat dispărut, nu a făcut mai nimic. Mi-au spus că atunci când a plecat de acasă era major și că e opțiunea lui să facă ce dorește”,

își exprimă dezamăgirea femeia.

În cei 25 de ani de absență, au existat câteva relatări despre presupusa prezență a lui Laurențiu în diverse locuri din Europa, cum ar fi Norvegia sau Germania, însă toate acestea s-au dovedit a fi fără susținere concretă.

Cum ar arăta acum Laurențiu

Cu ajutorul unor specialiști, Ioana a încercat să reconstituie chipul fiului său. A învățat să folosească rețelele sociale, creând un grup pe Facebook intitulat „Gheorghe Vasile Laurențiu MISSED”, unde își postează periodic apelurile disperate pentru a-și găsi fiul.

„Tatăl lui a murit, în urmă cu trei ani. S-a stins cu dorul lui, cu numele lui pe buze. Eu vreau doar să-l mai văd o dată, înainte să mor. Dacă trăiește și vede mesajele mele, îl rog să vină acasă, orice probleme are, le putem rezolva. Dacă are probleme cu banii, avem o casă, putem să o vindem, doar să vină acasă să-l mai văd măcar o singură dată”,

este apelul cutremurător al mamei rămasă singură în căutarea fiului său pierdut.

În ciuda timpului care a trecut, Ioana nu renunță la căutarea sa. Continuă să-și posteze mesajele și fotografii pe internet, sperând că undeva, în lumea aceasta, fiul ei va auzi strigătul ei disperat și se va întoarce acasă. (D.G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.