Doi lugojeni au câștigat premiul întâi la un concurs de apărare și securitate națională

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Bogdan Gașpar, lugojeanul care s-a făcut remarcat după ce a conceput o dronă de mari dimensiuni alături de Ovidiu Codilă, a fost premiat de către ministrul apărării, Angel Tîlvăr, în cadrul unei gale pentru inovații în domeniul militar. Gașpar a primit locul 1 la categoria „Sisteme autonome”, pentru proiectul „heli-COPTER Barry”.

PatriotFest este singurul concurs național de inovare organizat de instituții din domeniul apărării și securității naționale. La fiecare ediție organizatorii selectează și premiază cele mai interesante și utile proiecte funcționale ale inovatorilor români din țară și din străinătate.

„A fost ediția 2022 a Patriot Fest din decembrie și noi am luat premiul 1 la secțiunea noastră cu drona pe care o facem. Patriot Fest e făcut ca inovația românească să fie folosită în aplicații militare pentru apărarea țării”, a explicat pentru Lugojeanul.ro Bogdan Gașpar.

Bogdan Gașpar și Ovidiu Codilă și-au investit toți banii, aproximativ 120 de mii de euro, în proiectarea unei drone unice în lume. Cei doi au pus bazele unei companii, StoolTechnologies, care, pe lângă activitatea de consultanță IT, pe care o desfășoară de peste cinci ani pentru Comisia Europeană, a dezvoltat în ultimii trei ani drone de mari dimensiuni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.