Doar niște cărți de joc? Un român face milioane de dolari din ele!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ați spune că sunt doar niște cărți de jucat, seara, cu prietenii. Ei bine, pentru un român ce trăiește în Statele Unite ale Americii, popa, asul și dama sunt cei mai buni prieteni; și îi aduc și milioane de dolari în cont. Numele lui este Daniel Negreanu!

Source: Wikimedia

Nu mulți se pot lăuda că au ajuns să își transforme hobby-ul într-o meserie, ba mai mult, și într-una bănoasă. Daniel Negreanu a dat lovitura din acest punct de vedere și este unul dintre cei mai buni jucători de poker la nivel mondial, face parte din echipa Pokerstars, cea mai mare platformă online de poker și are multe titluri de campion mondial la activ. Născut în Canada, dar originar din România, Daniel a avut dintotdeauna un vis: visa să devină actor. A mers la audiții pentru filmul „The New Adventures of Pippy Longstocking”, a fost sunat înapoi, însă pelicula nu s-a mai produs. Viața avea alte planuri cu el. A renunțat la tot pentru a participa la un turneu profesionist de biliard, pe bani, în Toronto. În acele cercuri, avea să descopere și poker-ul și așa a ales să i se dedice întru totul. A continuat să deslușească tainele acestui joc în cazinourile din Toronto pentru trei-patru ani, însă a luat rapid drumul Las Vegas-ului, orașul în care se reunesc adevărații profesioniști și unde miza se ridică la zeci sau sute de mii de dolari.

Source: PokerNews

Românul a recunoscut că nu i-a fost deloc ușor în primele luni în „orașul păcatelor”. Ieșea mereu în pierdere așa că a trebuit să se perfecționeze într-un timp scurt. A învățat, a studiat și a ajuns să fie cel mai bun dintre cei mai buni. Are rezultate excepționale la evenimentele live, ajungând să fie jucătorul de turnee cu cele mai mari câștiguri din toate timpurile. Modul său jucăuș și umorul de care debordează la orice masă de poker îi induc pe competitorii săi în eroare, însă, agil din fire, Daniel Negreanu reușește cu brio să își citească adversarii. Și așa a ajuns cel mai bun la ceea ce face. Personalitatea lui l-a ajutat să își îndeplinească și marele său vis de a juca în filme: in 2009, l-am putut urmări, într-un rol scurt, în pelicula „X-Men Origins: Wolverine”. De asemenea, și Katy Perry l-a ales să joace într-unul din videoclipurile sale, pentru piesa „Waking Up in Vegas”.

Nu se știe exact ce avere a strâns românul în cariera de admirat pe care și-a construit-o, însă site-urile de specialitate din afară îl cotează la o avere de 50 de milioane de dolari. Daniel este și un filantrop convins, fiind un obișnuit al actelor de caritate și se implică activ în societatea civilă. A scris nenumărate cărți prin care vrea să îi învețe și pe alții tainele ascunse ale poker-ului. Ține cursuri, seminarii și le răspune tuturor celor care îi adresează o întrebare. Este extrem de activ și în mediul online, având un vlog de succes.

Jocul care i-a adus celebritatea și o viață fără griji poate fi regăsit cu ușurință și în casa lui. La propriu! În reședința sa din Las Vegas, Daniel și-a transformat living room-ul într-un casino, totul făcut special pentru el de o echipă de designeri. Are, bineînțeles, și o masă de snooker, doar cu el a inceput. Este și un mare fan al golf-ului, pe care îl joacă cu plăcere în curtea casei sale.

Source: Wikimedia

Un lucru mai puțin știut despre Daniel este faptul că e vegetarian. Cum a pus piciorul în Las Vegas, în urmă cu mulți ani, dieta lui a avut de suferit, iar burgerii și friptura cu cartofi prăjiți făceau parte din meniul lui zilnic. Din anul 2000 însă, a renunțat complet la carne, iar acum, la masa lui de joc, veți găsi semințe de chia, lapte de migdale sau fructe.

În România, Negreanu a fost de trei ori și spune că își dorește să revină cu prima ocazie.

Despre admin 6350 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.