Diferența dintre imprimante și echipamente multifuncționale: care este opțiunea potrivită pentru afaceri?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-and-man-with-printer-in-office-7964429/

Deși în ultima vreme se vorbește tot mai des despre digitalizare, documentele tipărite încă au o importanță majoră pentru funcționarea corespunzătoare a unei organizații. Activitățile de imprimare, scanare și copiere sunt esențiale pentru sistemul informațional, din acest motiv în orice companie trebuie să existe un echipament profesional, care să contribuie la creșterea productivității. Totuși, care este opțiunea potrivită pentru afaceri, o imprimantă sau un dispozitiv multifuncțional? Iată diferențele dintre ele:

Imprimantele se folosesc doar pentru tipărire

Imprimantele sunt dispozitive specializate, folosite doar pentru imprimare. Aceste periferice de ieșire se utilizează pentru reprezentarea pe suport fizic a unor informații procesate pe calculator. Mai exact, aparatele tipăresc pe hârtie sau alt suport, după caz, date sub formă de text ori imagini.

Există diferite tipuri de imprimante, unele modele fiind chiar echipamentul cheie al afacerilor dintr-un anumit domeniu, cum este cel de producție publicitară. În general, în cadrul companiilor unde este nevoie să se tipărească un volum mare de documente text se folosesc imprimantele laser sau, dacă este necesară și realizarea broșurilor, manualelor ori altor materiale de marketing, imprimantele inkjet. Mai departe, în funcție de specificul afacerii, se pot utiliza imprimante în scopuri comerciale, precum modelele latex, DTG sau UV Flatbed.

Echipamentele multifuncționale îndeplinesc diverse roluri

Spre deosebire de imprimantele simple, echipamentele multifuncționale sunt dispozitive inteligente care permit efectuarea mai multor sarcini pe același aparat, cum ar fi imprimarea, scanarea, copierea și, uneori, faxul. Accesoriile multifuncționale eficientizează procesele, sporesc semnificativ confortul utilizatorilor și reduc costul total al consumabilelor pe parcursul duratei de funcționare.

Gama de echipamente multifuncționale Ricoh pentru imprimare și scanare facilitează digitizarea documentelor și transformarea lor în diferite formate digitale. Fără îndoială, sinergia este evidentă, pentru că prin combinarea mai multor funcții într-un singur dispozitiv se salvează spațiu, timp, energie, precum și alte resurse. Totodată, trebuie menționat faptul că multifuncționalele, ca imprimantele simple, pot tipări tot cu jet de cerneală sau laser/toner.

Care este opțiunea potrivită pentru afaceri?

În cazul în care o companie are nevoie doar de funcția de imprimare, atunci un aparatele dedicate pot fi o alegere potrivită, deoarece imprimantele simple sunt rapide și au un cost de funcționare mai scăzut decât echipamentele multifuncționale. Totuși, produsele care oferă o gamă largă de funcții într-un singur dispozitiv elimină nevoia de a cumpăra și gestiona mai multe echipamente, pentru diferite scopuri.

Dacă o firmă are nevoie să tipărească, să scaneze și să copieze documente în mod regulat, un echipament multifuncțional ar fi mai eficient din punct de vedere al spațiului și al costurilor, în comparație cu achiziționarea unei imprimante și a unui scanner separat. În plus, varianta multifuncțională reprezintă o alegere grozavă în special pentru afacerile care au nevoie de multe copii sau scanări de documente întrucât oferă costuri unitare mai mici, sunt mai rapide și mai eficiente decât imprimarea sau scanarea pe rând a documentelor.

Este important de înțeles faptul că imprimantele sunt echipamente indispensabile pentru afaceri. Fiecare tehnologie disponibilă – imprimantele simple și echipamentele multifuncționale – oferă numeroase beneficii utilizatorilor, însă, alegerea finală trebuie făcută în funcție de nevoile companiei și volumul de documente tipărite, scanate sau copiate în fiecare zi.

Despre admin 6670 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.