DGASPC Timiș recrutează persoane/familii/asistenţi maternali profesionişti

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș recrutează  persoane/familii/asistenţi maternali profesionişti care doresc să asigure, la domiciliul lor, creșterea, îngrijirea și educarea, copiilor pentru care se instituie o măsură de protecție specială.

Persoana/familia de plasament/asistentul maternal profesionist reprezintă persoana fizică evaluată în condițiile legii, care, prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, asigură creșterea, îngrijirea și educarea, necesare în vederea unei dezvoltări fizice, mentale, spirituale, afective, morale şi sociale armonioase a copiilor pentru care s-a instituit o măsură de protecție specială.

Persoana/familia de plasament/asistentul maternal profesionist asigură, totodată, integrarea copiilor pentru care s-a instituit o măsură de protecție specială în familia lor, în comunitatea din care fac parte și în societate ca ansamblu.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată şi angajată în condiţiile legii.

Persoanele interesate pot să depună o cerere la Registratura DGASPC Timiș sau să o transmită prin poștă, cu confirmare de primire (la adresa DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș) sau prin e-mail (document scanat) la adresele dgaspctm@dgaspctm.ro sau dgaspctm@gmail.com.

La cererea de evaluare vor fi anexate:

 1. un curriculum vitae al solicitantului
 2. copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș)
 3. copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite.
 4. cazier judiciar
 5. o adeverință conform prevederilor art 23 din Legea 118/2019 (certificat de integritate comportamentală)
 6. adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.
 7. scurtă prezentare a persoanelor cu care locuiește solicitantul și gradul de rudenie cu acestea.

Cererea de evaluare în vederea participării la cursul de formare ca asistent maternal profesionist și cererea pentru eliberarea unei adeverințe conform prevederilor art. 23 din Legea nr. 188/2019  pot fi descărcate de pe site-ul DGASPC Timiș (secțiunea Formulare).

În urma depunerii cererii, angajaţii din cadrul DGASPC Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică.

Solicitanții trebuie să îndeplinească și următoarele condiții:

 • să aibă capacitate deplină de exercițiu;
 • să prezinte garanții morale și materiale pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor ce le revin referitoare la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament;
 • să aibă în folosință o locuință care să acopere necesitățile de locuit, de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiți în plasament;
 • să aibă studii medii absolvite sau școală profesională.

Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti sau familii/persoane de plasament persoanele care:

 • au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni;
 • au fost decăzuţi din drepturile părintești, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
 • suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională, cu o durată de minim 60 de ore, organizate, gratuit, la sediul DGASPC Timiș.

Solicitanţii pot obţine mai multe informaţii de la Serviciile Management de Caz de tip Familial pentru Copil Zona I și Zona II din cadrul DGASPC Timiș – telefon 0256-490281, 494030, interioare 111 și 180.

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.