Deşi în rezervă, cadrele militare din Lugoj sunt foarte active

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 30 septembrie 2016, la Cercul Militar Lugoj, a avut loc Adunarea generală a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere (ANCMRR) „Col. Lucian Marinescu” – Lugoj.

La această acţiune au participat cadre militare în rezervă şi retragere, văduve ale foştilor colegi, alţi membri şi simpatizanţi. Am remarcat prezenţa în prezidiu a col. Ion Teca, actualul comandant al Garnizoanei Lugoj, care se implică în mai toate acţiunile desfăşurate în cadrul Cercului Militar, nu puţine fiind acelea pe care dânsul le iniţiază, ceea ce nu poate decât să bucure.

Cum stă în firescul lucrurilor, de la adunare nu putea să absenteze col. (r) Costel Mereuţă, preşedintele asociaţiei mai sus-amintite, care prin implicare şi dăruire face ca această asociaţie să fie una vie, utilă, dinamică, pusă în slujba membrilor săi, depăşind caracterul formal pe care îl au alte asociaţii de acest gen, din judeţul nostru şi chiar din ţară.

Pe ordinea de zi au figurat probleme de mare interes, cum ar fi necesitatea urgentării măririi drepturilor salariale ale cadrelor militare în conformitate cu Legea 223 din 2015, amendată prin O.U.G. 57 din 2016, actualizarea pensiilor militare, precum şi sesizarea celor mai înalte foruri, despre situaţia de fapt.

De asemenea va fi urmărită asistenţa socială medicală şi farmacopedică a cadrelor militare. La propunerea col.(r) Costel Mereuţă, cei prezenţi la întâmplare au păstrat un moment de reculegere pentru cel care a fost g-ral de bg.(r) Niculae Mircovici, de curând trecut la cele veşnice.

Col. Ion Teca, împreună cu col. (r) Costel Mereuţă au urat celor prezenţi multă sănătate, fericire, împliniri, la mulţi ani, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, zi care se serbează în întreaga lume, la data de 1 octombrie, apoi i-au felicitat anticipat cu ocazia „Zilei Armatei Române” (25 octombrie) şi cu ocazia „Zilei Vânătorilor de Munte” (3 noiembrie).

Adunarea a continuat cu prezentarea de către col. (r) Costel Mereuţă a unui referat foarte interesant şi la fel de bine documentat despre Avram Iancu, de la a cărui moarte s-au împlinit 144 de ani. Adunarea s-a încheiat după ce secretarul executiv al  asociaţiei, slt. Dumitru Câncea, a prezentat situaţia finaciar-contabilă a asociaţiei.

Mircea ANGHEL 

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.