Deși au un ștrand funcțional, edilii din Caransebeș vor și un nou bazin de înot

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ștrandul Municipal Caransebeș este binecunoscut lugojenilor, mai ales în aceste zile în care oamenii nu mai unde să se răcorească în oraș. Pe lângă bălăceala în apă și relaxarea pe șezlong, Ștrandul Municipal Caransebeș are terenuri de fotbal, volei, tenis cu piciorul, baschet, spații pentru tenis de masă, bazin de înot, iar seara – discotecă.

Cu toate acestea, consilierii locali ai municipiului Caransebeș au votat în ședința ordinară de miercuri, 27 iulie 2022, un proiect de hotărâre privind construirea unui nou bazin de înot în Caransebeș.

Este vorba de „Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a amplasamentului teren intravilan, categoria de folosință curți construcții, situat în municipiul Caransebeș și aflat în proprietatea municipiului Caransebeș, domeniul public, în suprafață de 7.506 mp „Construire bazin de înot”.

Primarul Felix Borcean spune că zeci de copii practică înotul în diferite zone ale municipiului, dar o fac pe banii lor, cu instructori plătiți de părinți:

Bazinul va fi amplasat în incinta actualului ștrand și construcția acestuia face parte dintr-un proiect mai mare privind încălzirea apei din ștrand cu panouri solare. Avem promisiuni că vor fi alocați bani guvernamentali și pentru acest proiect, astfel încât ștrandul din Caransebeș să poată fi funcțional și în perioada rece a anului“.

„Sunt peste 100 de copii care sunt înscriși la cursuri de înot, pe banii lor, ai părinților, într-o bază sportivă privată. În momentul în care se va deschide acest bazin, cu cheltuieli minime, pentru că încălzirea se va face din energie verde, Clubul Sportiv care are și secție de înot va aduce cu siguranță doi antrenori și vor putea practica acest sport gratis“ a mai spus primarul Felix Borcean.

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.