Descinderi cu mascați la traficanții de persoane. Obligau fetele să se prostitueze

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara, au efectuat percheziții domiciliare, miercuri, în județul Timiș. Vizate au fost câteva persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. Potrivit oamenilor legii, bănuiții ar fi constituit, pe criteriul relațiilor de familie, un grup infracțional organizat, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane.

Membrii grupului ar fi racolat patru fete cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, profitând de faptul că făceau parte din familii dezorganizate și aveau o stare materială precară. Prin inducere în eroare, constrângere și amenințări, inclusiv prin acte de violență, le-au făcut să practice prostituția, sumele de bani astfel obținute fiind însușite integral de către grupul infracțional organizat. Din când în când, fetele traficate ar fi fost transportate și adăpostite într-un apartament închiriat, în Timișoara, în scopul exploatării sexuale. Proxeneții racolau clienți prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online. Una dintre fetele vătămate, recrutată prin metoda loverboy, ar fi fost transportată în Germania și determinată să practice prostituția în beneficiul membrilor grupului. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”,

au transmis, miercuri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.