Deschiderea celor 15 km (Traian Vuia-Margina) din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, din nou amânată

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Circulaţia pe cei 15 km din lotul 2 al autostrăzii Lugoj- Deva, pe tronsonul dintre Traian Vuia – Margina nu s-a deschis vineri, aşa cum promiseseră, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Surse din Compania de Drumuri susţin că bucata de autostradă finalizată anul trecut nu poate să fie inaugurată din cauza unor lucrări care au fost – aşa cum ni se spune mereu – prost executate.

„La sfârşitul lunii decembrie 2016 s-a amânat deschiderea porţiunii de 15 km de autostradă din lotul 2 Lugoj-Deva pentru că nu au fost îndeplinite prevederile legale (or fi fost îndeplinite cele ilegale!? – n.a.). La începutul săptămânii trecute a avut loc o şedinţă pentru recepţionarea lucrării şi stabilirea datei privind inaugurarea ei. Sunt anumite probleme tehnice privind anumite lucrări de terasamente, scurgerea apelor şi semnalizare care nu permit recepţionarea lucrării şi deschiderea traficului în condiţii de siguranţă. Nu s-a recepţionat lucrarea, iar deschiderea traficului pentru acest lot s-a amânat”, au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este construit de Salini Impreglio, aceeaşi firmă care a realizat autostrada demolată, Orăştie-Sibiu (dacă zideau în construcţie nişte şmenari de pe la cei care au semnat astfel de contracte păguboase pentru noi, precis rentabile pentru ei, suntem convinşi că autostrada nu trebuia demolată).

Valoarea contractului este de 562,73 milioane lei fără TVA din care 478,32 milioane de lei Fonduri de Coeziune (85%) şi 84,40 milioane lei Guvernul României (15%). Trai neneacă, pe banii fraierilor! Prin mijloace specifice, am reuşit totuşi să aflăm data exactă a deschiderii tronsonului cu pricina: “La calendele greceşti” sau la Paştile cailor. Dacă, din motive obiective, aceste termene nu vor putea fi respectate, atunci la Sfântul Aşteaptă, trecut de precis, “minunea” se va produce.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.