Demonstrație de valoare: CSM Lugoj – Volei Alba Blaj = 0:3 (23:25, 11:25, 7:25)

Share Button

C.S.M. Lugoj: Ionela Canea, Krista De Geest, Gabriela Bălae, Olga Krasteva, Ramona Rus, Lorena Ciocian, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Natalia Preda, Daiana Roman, Noemi Csillag, Georgiana Popa, Arina Ivașcu, Alexandra Panțiru.   Antrenori: Valerijan Luka, Ugljesa Segrt, Vasile Canea.

Volei Alba Blaj: Adina Salaoru, Ana Grbac, Tatsiana Markevich, Nadjia Ninković, Samara Rodrigues, Dubravka Djurić, Marina Vujović, Ana Antonijević, Nneka Onyejekwe, Rebecka Lazić, Martina Samadan, Ana Maria Berdilă, Lisa Kramer. .   Antrenori: Darko Zakoć, Stefan Ljubicić, Bojan Perović.

Oficiali FRV: Paul Szabo (Oradea), Cristian Dumitrescu (Craiova), Mihai Vlădescu (Brașov), observator.

Pentru oaspete, o deplasare cu victorie obligatorie, a paisprezecea din cincisprezece etape în campionat și consolidarea poziției de lider a dublei campioane a României, ce are șanse mari să își adjudece al treilea titlu consecutiv în acest an, în care valoarea lotului este mai mare ca în edițiile precedente. Din păcate, cu mici șanse în Champions League în condițiile în care sorții au plasat-o în cea mai grea grupă posibilă, cu Dinamo Moscova, Dinamo Kazan și Volero Zurich. Pe plan intern însă, având în lot doar trei sportive din România (căpitanul naționalei Salaoru, Berdilă și Onyejekwe) și, în rest, un bloc de voleibaliste din Brazilia, Belarus, Serbia, Suedia, Croația, Germania conduse de un staff tehnic sârbesc cu performanțe cunoscute (pe lângă multicampionul Darko Zakoc activând acum și Bojan Perović, statistician, vicecampion olimpic cu Serbia la J.O. de la Rio de Janeiro), Blajul constituie un adversar greu de contracarat, chiar și de către echipele de prim plan ale României.

Pentru lugojence, un meci pe teren propriu dintr-o serie de retur foarte dificilă, începută cu o victorie scăpată printre degete la Piatra Neamț, după 1:0 la seturi și 20:15 în cel de-al doilea, care ar fi păstrat echipa pe poziția a șasea. O confruntare în care echipa a început foarte curajos și a condus permanent pe tabelă, ca urmare a unei  evoluții spectaculoase, cu puține greșeli, în condițiile în care Blajul a aliniat formula standard, mai puțin coordonatoarea Ana Antonijević (campioană europeană în 2011 cu Serbia), în locul căreia s-a aflat croata Ana Grbac (ex-Rabita și Lokomotiv Baku, Sirio Perugia și, doi ani, Volero Zurich !). În teren,printre altele, cu centrul Nadja Ninković (1,93 m), și ea campioană europeană și cîștigătoare în 2015 a ligii mondiale a cluburilor cu elevețiencele de la Volero. La un pas de o foarte plăcută surpriză, lugojencele (în rândul cărora Alexandra Warren a realizat cele mai multe puncte din atac – 9)  n-au dus setul până la capăt după ce puseseră 23:20 pe tabelă, iar Darko Zakoc își epuizase ambii timpi de odihnă, biciuindu-și serios sportivele. Și introducând în teren excelenta coordonatoare Antonijević, care a schimbat total fața jocului. Din păcate, nu doar cinci puncte consecutive au cedat lugojencele după ce campioanele au salvat setul în ceasul al…23-lea, ci și inițitiva în următoarele seturi, când Alba și-a arătat clasa, învingând clar o formație ce nu și-a mai găsit deloc cadența, incapabilă de o replică productivă în fața unor oaspete ce s-au dovedit, într-adevăr, superprofesioniste. Concret, Volei Alba Blaj a realizat, din cele 75 de puncte, 9 din serviciu, 37 din atac, 10 cu blocajul şi 19 din erori ale sportivelor lugojene, în timp ce  la C.S.M. Lugoj, din 41 de puncte, 4 s-au realizat din serviciu, 23 din atac, 5 cu blocajul și 9 din erori ale adversarului. Adina Salaoru (16 puncte), Dubravka Djurić (13 puncte) şi Tatsiana Markevich (9 puncte) au fost cele mai importante realizatoare din atac în economia partidei. De asemenea, diferență mare s-a produs la preluarea din serviciu, acolo unde secunzii și libero-ul oaspetelor au realizat procentaje net superioare celor lugojene, în special în ultimele două părți ale jocului.

În acest moment, voleibalistele lugojene ocupă pozițiile 8/9, la egalitate de puncte și diferență infimă la setaveraj (20:29 = 0,6896  față de 22:32 = 0,6875 ) cu Medicina Tîrgu Mureș. Aceasta din urmă, furnizoarea marii surprize a ultimei etape, victoria de trei puncte cu Dinamo, prin care și ardelencele atacă, în perspectivă, cu șanse, zona 1-6.

Urmează, pentru lugojence, deplasări la Dinamo și Craiova (victorii lugojene în tur cu 3:2 și 3:0) în etapele săptămânale din 4 februarie și 11 februarie. După care, în 18 februarie, ne va vizita Piteștiul. Sunt meciuri în care sportivele Lugojului vor trebui să găsească soluții pentru a plusa în clasament. Și, dacă echipa campioană n-a avut, cu excepția primului set, mari dificultăți în a face o adevărată demonstrație de valoare în week-end la Lugoj, lucru pe care numeroșii spectatori prezenți la joc l-au înțeles, de-acum întregul lot sportiv lugojean are datoria de a face, în etapele ce vin, o demonstrație de atitudine și concentrare care să producă efecte  pozitive, vizibile rapid în clasament.

Rezultatele etapei a XVI-a:

SCM Pitești – CSM București = 1 : 3 (16:25, 25:21, 12:25, 17:25)
Știința Bacău – CSU Galați = 3 : 0  (25:15, 25:7, 25:15)
CSM Lugoj – CS Volei Alba-Blaj = 0 : 3 (23:25, 11:25, 7:25)
ACS Penicilina Iași – CSM Târgoviște – amânat
SCM U. Craiova – CV Unic Piatra Neamț = 0 : 3 (11:25, 20:25, 19:25)
Medicina Tîrgu Mureș – Dinamo București = 3 : 0 (25:21, 29:27, 29:27)

Clasament:

1. CS Volei Alba-Blaj 42p, 2. Știința Bacău 37p,  3. CSM București 35p,
4. CSM Târgoviște 33p, 5. Dinamo București 26p 6. CV Unic P. Neamț 20p,
7. Penicilina Iași 18p, 8. Medicina Tg. Mureș 17p (0,689), 9. CSM Lugoj 17p (0,687),
10. SCM Pitești 14p, 11. CSU Galați 5p, 12. SCM U Craiova 3p.

Etapa viitoare, a XVI – a (4.02.2017):

CV Unic Piatra Neamț – SCM Pitești
Dinamo București – CSM Lugoj
CSM București – ACS Penicilina Iași
CS Volei Alba-Blaj – SCM U. Craiova
CSU Galați – Medicina Tîrgu Mureș
CSM Târgoviște – Știința Bacău ( 6.02., 18,00 h,  Digi Sport)

 Dan H. BRUDIU

824

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.