Delgaz Grid investește peste 7 milioane de lei în județul Timiș, pentru modernizarea rețelei de gaz

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

  • Cele mai ample lucrări din acest an se desfășoară în localitatea Timișoara;
  • Anul trecut, în județul Timiș au fost înlocuiți aproape 30 de kilometri de conducte și branșamente de gaz, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 92 de kilometri;

Delgaz Grid va desfășura anul acesta, în județul Timiș, trei proiecte de investiții în valoare de peste 7 milioane de lei, pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 17 kilometri. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum și a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Timișoara.

Anul trecut, în județul Timiș s-au derulat șase proiecte de investiții prin care s-au înlocuit conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 92 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cele mai mari proiecte de înlocuire a rețelei de gaz s-au desfășurat în localitatea Timișoara.

Delgaz Grid a investit în anul 2021, în distribuția de gaze naturale, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale în localități din județele Bacău, Neamț, Satu Mare, Iași și Hunedoara și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Bacău, Hunedoara, Iași, Neamț și Sibiu.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro.

Despre admin 6443 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.