Debutul anchetelor de circulație se amână pentru 28.09.2022. Un punct de recenzare va fi și la ieșirea din Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Programate pentru miercuri, 21 septembrie, anchetele de circulație origine – destinație, care urmau să se desfășoare în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România, au fost amânate. Din motive obiective și pentru desfășurarea acestor anchete în condiții optime, CNAIR  a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28.09.2022, între orele 8-12 și 14-18.

Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Lugoj, Timișoara); destinația cursei (ex.: Timișoara, București); scopul călătoriei (turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și localitatea Victor Vlad Delamarina, în județul Timiș, și pe DN 57B – Petnic, în județul Caraș-Severin.

„Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate. Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare”, au anunțat reprezentanții DRDP Timișoara.

Următoarele studii de circulație se vor desfășura sub aceeași formă în zilele de 12 octombrie și 26 octombrie 2022, între aceleași ore. Fiind vorba despre acțiuni de interes public, conducătorii auto sunt rugați să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.