Dealer de droguri săltat de polițiști: „Primul caz din vestul țării în care marfa se achita cu criptomonede”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dealer de droguri săltat de polițiști: „Primul caz din vestul țării în care marfa se achita cu criptomonede”

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Arad, într-un dosar de trafic de droguri. Un bărbat a fost arestat preventiv.

La data de 8 martie 2021, polițiștii și procurorii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Arad, la un bărbat de 28 de ani, bănuit de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit bărbatul și-ar fi desfășurat activitatea infracțională pe rețeaua darknet, folosind ca metodă de plată criptomonedele.

„Este vorba despre o premieră în activitatea polițiștilor de la Combaterea Crimei Organizate din vestul țării, întrucât în plata tranzacțiilor de droguri se folosesc monede virtuale. Până în prezent, în vestul țării, nu am cunoștință mai fi fost un caz în care drogurile se aschitau cu criptomonede”,

a transmis șeful SCCO Arad, comisarul șef Cosmin Popovici (foto 2).

Cosmin Popovici

În urma activităților, au fost descoperite și indisponibilizate 3.024 de grame de amfetamină, 17 grame de cocaină, 1.000 de timbre LSD, 46 de grame SPEED, 27 de plante de cannabis, 3 cântare de mare precizie, 2 corturi indoor, precum și mai multe obiecte folosite pentru creșterea și îngrijirea plantelor.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către magistrații Tribunalului Arad. (sursa)

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.