De ziua lor, seniorii lugojeni au petrecut ca la adânci…tinereţi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Este ştiut faptul că la data de 1 octombrie, în fiecare an, este sărbătorită „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”. De vreo 12  încoace (sper să nu mă înşel), Primăria Municipiului Lugoj împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară serbează cum se cuvine această zi, printr-un Bal al Seniorilor.

Aşa s-a întâmplat şi în acest an, vineri, 30 septembrie. Aşa cum ne-am obişnuit, gazda a fost modernul şi cochetul  restaurant „Acapulco”, restaurant cu un personal de deservire exemplar, format din adevăraţi profesionişti, care au reuşit să satisfacă exigenţele celor 400 de seniori prezenţi la petrecere.

Pe acordurile muzicii excelente oferite de DJ-ul Seba, seniorii, sfidând anii trecuţi prin actele lor de naştere şi identitate, s-au pornit la joc, dansând ca la adânci…tinereţi. Inepuizabilii seniori au făcut faţă cu brio şi provocării  formaţiei de muzică populară condusă de Titel Brestovicean, având-o ca solistă pe tânăra şi talentata Stana Stepanescu.

De fapt, reprizele de dans au fost considerate a fi încălzirea pentru mult aşteptatul concurs de dans, la care s-au înscris 22 de perechi, care au dat foarte mult de lucru juriului format din: Angelica Uscat, Nicu Bădina, Ioan Barboni, Constantin Savu, Mircea Anghel, din partea presei, şi Iosif Crăciunescu.

După îndelungi deliberări juriul a acordat următoarele premii: Premiul I, perechea Cornelia şi Horia Duma, Premiul al II-lea, Ileana Rus şi Elisaveta Szelinsky, Premiul al III-lea, Hilda şi Dănilă Barbu. Juriul a mai acordat şi trei premii de popularitate următorilor: Irina Berwanger şi Gheorghe Trif, Ileana şi Ioan Rus, Valeria şi Ladislau Orban. Celelalte 16 perechi participante au fost distinse cu Premiul de excelenţă.

Premiile au constat în diplome, produse cosmetice, sau dulciuri. Şi după concurs dansul a continuat, până înspre miezul nopţii. După ce au mâncat o felie dintr-un delicios tort făcut special pentru ei, seniorii au început să se retragă spre casă pentru a-şi încărca bateriile, pentru că la data de 14 ianuarie vor fi supuşi la o nouă încercare . De data aceasta, Revelionul Seniorilor.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.