De la 1 februarie se majorează indemnizația minimă de creștere a copilului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care salariul minim pe economie ar urma sa crească, de la 1 februarie, la 1.450 de lei, ceea ce se va traduce autormat și printr-o majorare a limitei minime a indemnizației lunare pentru creșterea copilului. Astfel, începând din februarie, nicio indemnizație de creștere a copilului nu va putea fi mai mică de 1.232,5 lei (85% din 1450 de lei), adică cu 170 de lei mai mult decât valoarea actuală.

Până acum, indemnizația minimă era de 1.062,5 lei (85% din 1250 de lei, cât este în acest moment salariul minim pe economie).

Valoarea minimă a indemnizației lunare pentru creșterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni, consecutive sau nu, lucrate în decursul ultimilor doi ani de dinaintea nașterii copilului. Această indemnizație are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut pe țară.

Începând cu jumătatea anului trecut, durata concediului pentru creșterea copilului este unică, și anume de doi ani, anterior fiind folosit un sistem bazat pe opțiunea părinților de a alege o durată a concediului de unul sau doi ani.

mame-cu-trei-copii

AL PRESS

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.