De ce şi-a făcut Putin operații estetice şi a încercat să ţină totul ascuns. Cum arăta Putin, pe vremea lui Boris Elțîn

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Schimbările faciale ale liderului rus sunt prea drastice pentru a fi considerate normale sau atribuite bătrâneții. De ce și-a făcut Putin operații estetice și de ce ține ascuns asta? Acest mister a declanșat cele mai ridicole zvonuri despre viața și activitățile lui.

Putin este obsedat de imaginea transmisă poporului rus, aceea de bărbat puternic, singurul capabil să țină țara sub control. Nu putea să se agațe de putere timp de două decenii în Rusia dacă arăta bătrân sau fragil. Esteticieni și experții internaționali au comentat că Putin la 69 de ani arată ca un bărbat de 45-50 ani.

Chipul său a suferit transformări drastice, în special fruntea, obrajii și ochii, pe care și le-a întinerit cu o serie de proceduri precum filere sau liftinguri pe durata a mai mulți ani.  Putin și-a lucrat imaginea de action man, de bărbat macho, bine făcut, care joacă judo și le transmite rivalilor „nu te pune cu mine”.

Și-a cultivat imaginea de intimidare atât acasă, cât și pe scena internațională. Dacă ne uităm la pozele sale din perioada în care era locotenent colonel în KGB, Putin arăta mult mai diferit. Avea obrajii trași, pomeții ascuțiți, ochii bulbucați și fruntea plină de riduri.

Deci ce s-a schimbat? „Conturul feței lui s-a schimbat în mod clar și, în timp ce forma feței noastre poate deveni mai subțire odată cu înaintarea în vârstă, a lui este vizibil mai lată și mai plinuță” explica în 2019 pentru The Sun un medic estetician de la o clinică din Manchester.

Pentru a corecta asta ar fi apelat la filere, adică la injecții cu anumite substanțe cum ar fi acidul hialuronic care pot fi combinate cu alte substanțe precum toxina botulinică. Asta poate explica fața mai plină și mai netedă pentru cei 69 de ani ai săi, dar cum rămâne cu ochii remarcabil de diferiți în prezent?

Experții esteticieni susțin că liderul rus a suferit un lifting al ochilor și al bărbiei. Speculațiile despre procedurile estetice suferite de Putin au apărut pentru prima dată în 2010, când Putin, pe atunci premier, a apărut la o întâlnire cu o vânătaie uriașă în jurul ochiului stâng, scrie New York Times.

Patru chirurgi plastici au spus că liderul rus a suferit un fel de operație estetică. Și-a pus Botox în frunte, a avut un lifting al pleoapelor inferioare și filere în obraji. Într-o fotografie din 2000, părul lui avea tonuri de blond, dar semnele îmbătrânirii erau mai evidente pe trăsăturile lui. În decembrie 2013, arăta cu totul diferit, cu fața plină și fără riduri.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.