De ce se machiază femeile?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/vPM9wwHYuWM

Multe femei folosesc produse de make-up zilnic. Deși, unii bărbați nu înțeleg de ce femeile se machiază chiar și fără evenimente speciale, motivele aparent banale sunt, de fapt, destul de întemeiate. S-au efectuat chiar și o serie de cercetări științifice asupra motivelor pentru care femeile se machiază, asupra modului în care machiajul accentuează feminitatea dar și asupra influenței acestuia asupra relațiilor cu toți cei din jur.

Se pare că machiajul poate fi un accesoriu care nu influențează doar aspectul fizic, ci și atitudinea și starea psihică. Important este să fie utilizat așa cum trebuie: în cantități moderate și în combinațiile potrivite. Iată care sunt principalele motive pentru care femeile se machiază.

Își accentuează frumusețea

Trăsăturile cu care femeile sunt înzestrate în mod natural le conturează, deja, feminitatea. Culoarea mai închisă a buzelor și a pielii din zona ochilor, genele lungi și forma delicată a feței sunt câteva dintre însușirile generale ale fizionomiei femeilor. De aceea femeile sunt atrăgătoare. Totuși, folosirea produselor de make-up accentuează aceste trăsături, făcându-le mai evidente, dar le și perfecționează. În acest mod, frumusețea este sporită.

Ascund unele defecte

Cu toții avem defecteーbuze asimetrice, gene prea mici sau deschise la culoare, acnee, cicatrici sau alte semne care ne deranjează. Cu ajutorul machiajului, femeile reușesc să își ascundă aceste imperfecțiuni sau să le corecteze.

Se simt mai încrezătoare

Multe femei sunt complexate de faptul că unele dintre trăsăturile lor nu sunt așa cum și le-ar fi dorit sau cum văd la alte reprezentante ale sexului frumos. Cu ajutorul machiajului, acestea pot corecta detaliile feței, astfel încât să fie mulțumite de felul în care arată. În acest mod, complexele sunt înlăturate și nu vor mai simți nevoia să-și ascundă fața sau să evite să fie în centrul atenției. Din contră, încrederea și stima de sine vor crește și relațiile sociale se vor îmbunătăți.

De asemenea, s-a demonstrat că unele femei sunt invidioase pe cele care se machiază într-un mod atrăgător (cum ar fi, cele care utilizează un ruj de culoare aprinsă, spre exemplu). Acest lucru le poate face să se simtă inferioare și să le distrugă încrederea de sine. Utilizarea machiajului le ajută să nu se simtă mai prejos decât celelalte.

Se simt mai seducătoare

Machiajul are un rol foarte important și în seducție. Conturarea și colorarea buzelor este un detaliu care atrage bărbații. De asemenea, conturarea feței pentru accentuarea pomeților, nasului și bărbiei, conturarea sprâncenelor și alte tehnici de machiaj ajută la corectarea simetriei feței. Lucru deosebit de important mai ales că, în general, suntem atrași de fețele simetrice. Practic, machiajul este un instrument prin care femeile reușesc să atragă privirile și să seducă.

Își camuflează vârsta

Machiajul mai este utilizat și pentru corectarea semnelor îmbătrânirii (riduri, pungi sub ochi, pleoape lăsate, piele îngroșată). Acest lucru le face pe femei să pară mai tinere decât în realitate. Pe de altă parte, produsele de make-up le pot face pe adolescente să pară mai mature. Așadar, machiajul te poate păcăli în legătură cu vârsta unei femei, atunci când sunt utilizate tehnicile potrivite.

Sunt îndrăgostite de arta machiajului

Pentru unele femei, machiajul înseamnă și plăcere. Acestea nu folosesc produse de make-up doar pentru a atrage priviri, pentru a seduce sau pentru a ascunde defecte, ci, pur și simplu, consideră arta machiajului un fel de hobby. Aceste femei experimentează tot timpul combinații și tehnici noi și sunt pasionate de achiziționarea celor mai în vogă produse machiaj. De asemenea, ele cercetează mult în acest domeniu și, uneori, se înscriu și la cursuri de make-up pentru a-și fructifica pasiunea.

Așadar, deși, uneori, pare că femeile se machiază inutil, întotdeauna, există un motiv pentru care ele utilizează astfel de produse. Este important însă ca ele să utilizeze produsele, culorile și cantitățile potrivite. În caz contrar, avantajele machiajului sunt anulate.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.