De ce s-au tăiat copacii din fața fostei Prefecturi? Pentru viitorul tău Mall

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Valuri de nemulțumiri după ce mai mulți pomi din Lugoj au fost tăiați

O postare de pe grupul de Facebook „Ești din Lugoj dacă…” a stârnit un val de nemulțumiri printre lugojeni, care și-au exprimat dezacordul după ce mai mulți pomi din fața clădirii fostei prefecturi au fost tăiați. În imaginile postate se pot observa rămășițele copacilor, așezați la câțiva metri de clădire, pe partea cu Soldatul cu Pușca.

Imediat, comentarii de genul „nu asta am votat”, „acum taie și pomii, după ce a scos florile”, sau „exact pomii nu trebuie tăiați acum, când avem nevoie de atât de mult oxigen” au fost lăsate de către lugojenii nemulțumiți. Lugojeanul.ro a cerut o explicație pe larg de la Claudiu Buciu, primarul orașului. Iată ce a declarat edilul-șef:

„În primul rând țin să precizez că nu mă pricep la toate. În acest caz, făcând o vizită pe acel șantier și constatând că investitorul chiar dorește să renoveze corect clădirea fostei prefecturi, am constatat că arborii din fața clădirii pur și simplu blochează vizibilitatea unei clădiri emblematice pentru Lugoj. Arborii erau înalți, neuniformi și într-o stare avansată de degradare, în ceea ce privea coroana lor, care era neîntreținută.

Am gândit că, dacă se poate, ar fi bine să-i îndepărtăm și să reamenajăm toată acea zonă. Am întrebat colegii dacă din punct de vedere legal este posibil. Urmare a răspunsului pozitiv primit, am decis să înlăturăm acești arbori.

Vom îndepărta și fântânile existente în zonă. În schimb, vom planta arbori de talie mai mică, dar maturi, vom planta gazon și vom reface trotuarele din fața clădirii. Am convenit cu proprietarul că dacă acesta va dori să folosească granit la refacerea trotuarelor, o va face pe costurile dânsului, dacă nu, noi ne vom permite deocamdată doar să le facem în ton cu restul trotuarelor existente în zonă.

Consider de bun simț că, dacă cineva investește milioane de euro într-o clădire simbol, noi, ca municipalitate, trebuie să investim minimal pentru ca domeniul public din proximitate să arate decent.”

Pe pagina de Facebook și pe site-ul imobilului fostei Prefecturi, care acum se numește Palatul Lugoj, lucrurile par însă cu totul altfel.

Este vorba de „viitorul mall din Lugoj”, pentru că, scrie negru pe alb: „Transformăm centrul Lugojului în cea mai atractivă zonă de shopping și distracție. În curând Palatul Lugoj – Your Shopping Gallery, după modelul marilor galerii de cumpărături din Viena sau Milano”.

Iar din imaginile-schiță postate atât pe Facebook, cât și pe site, se poate vedea că în jurul clădirii sunt terase și o mare parcare privată.

1 comentariu

  1. La un asemenea mall unde va fi parcarea? Se va bloca toata zona cu masinile cumparatorilor? Si asa zona este circulata si inghesuita… Normal ar fi ca mall-urile sa fie undeva la margine, cu mult spatiu de parcare pentru regele automobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.