De ce parierea pe fotbal este atât de populară?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pariurile sportive există de multă vreme, chiar dacă originea primului pariu este imposibil de stabilit. Ne putem gândi la greci, inventatori ai Jocurilor Olimpice, unde nu era neobișnuit ca spectatorii să parieze ei între ei pe câștigători. Fotbalul a fost întotdeauna asociat cu parierea, dar este, de asemenea, destul de greu să se stabilească un moment în care s-a format prima conexiune. Cu toate acestea, în anii 1960, când activității de pariere i s-a dat aprobarea finală, conexiunea dintre pariuri și fotbal a început să se consolideze și să fie remarcată. Astăzi este totul mult mai simplu, pentru că fanii fotbalului pot paria pe echipa lor preferată, nu doar la casele de pariuri, ci și online.

Există atât de multe motive pentru care ieși în avantaj atunci când pariezi pe fotbal, de la cât de interesant devine un meci atunci când e acompaniat de o astfel de activitate, până la suma pe care ai putea să o câștigi. Dacă îți place deja să te uiți la fotbal, vei descoperi că plasarea unui pariu pe echipa ta de fotbal preferată va transforma această activitate în ceva mult mai distractiv. Nu numai că îți vei încuraja echipa să câștige pe tot parcursul meciului, dar vei fi și recompensat. În timp, îți poți crea chiar propria strategie de pariere.

Pariurile pe fotbal sunt preferate peste alte sporturi și pentru că meciurile de fotbal au loc în mod frecvent. Deși e posibil ca echipa ta preferată să nu aibă un meci în curând, sigur vei găsi alternative, la cote bune, aproape în fiecare zi, oferindu-ți șansa de a câștiga în mod constant. Pentru alte sporturi, s-ar putea să descoperi că jocurile sunt puține și nu sunt la fel de distractive. Aruncă așadar o privire la unele dintre ligile de fotbal pe care ai putea paria și alege meciurile potrivite, care pot crea o conexiune între tine și una dintre echipe. Desigur, probabil îți vei dori să începi aventura prin plasarea unui pariu pe echipa ta preferată de fotbal, dar ar trebui să cântărești potențialul, să vezi dacă are ceea ce este necesar pentru a învinge cealaltă echipă. În contrast, interesul pentru pariuri fotbal poate fi mai mare atunci când evenimentul nu are loc în fiecare an, ci mai degrabă la câțiva ani distanță, cum ar fi Campionatul European UEFA și Cupa Mondială FIFA, care se joacă la fiecare 4 ani. Ediția UEFA 2020 este în plină desfășurare, finala fiind stabilită pentru 11 iulie. Se desfășoară pe întregul continent european pentru prima dată în istoria lungă de de 60 de ani, cu 11 orașe gazdă în total.

Un alt motiv pentru care poți încearca pariurile pe fotbal din postura de fan, este pentru a te simți mai competitiv. Doar privind un meci, te poți simți oarecum „pe dinafară”, mai ales când vezi că terenul de fotbal dă pe dinafară de adrenalină. Prin urmare, îți poți dori să plasezi un pariu pentru a te afla mai mult pe val, mai ales când ești împreună cu prietenii. Și când susțineți echipe diferite, totul devine mult mai palpitant.

Nu este de trecut cu vederea nici motivul psihologic care stă în spatele parierii. Creierele noastre sunt setate pentru a căuta recompense. În acest caz, recompensa este specială. Parierea duce la crearea de dopamină în creier, neurotransmițătorul care te face să te simți bine și e normal să îți dorești o senzație bună atunci când ai parte de o experiență sportivă.

Odată ce încerci parierea pe fotbal, vei adăuga un nou avantaj competitiv meciurilor. Îți vei susține echipa preferată, jucătorul sau jucătorii preferați și vei număra golurile cu și mai multă perspicacitate.

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.