De ce este recomandat să faci periodic un consult optometric?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sănătatea ochilor este foarte importantă pentru menținerea calității vieții. Când observi un simptom ocular precum vederea încețoșată, durere sau roșeață, este bine să te programezi la optometrist într-un timp cât mai scurt. Totodată, sunt recomandate consulturile optometrice periodice, chiar dacă nu te deranjează nimic. Află de ce și cât de des trebuie realizate acestea.

Ce este un consult optometric?

Un consult optometric este realizat de un specialist în optometrie, care verifică acuitatea vizuală, corectează viciile de refracție cu ochelari sau lentile de contact adecvate și tratează afecțiunile minore de vedere. Programează-te în optica Oradea pentru un control la ochi complet gratuit și fără niciun fel de obligații.

Cum decurge un consult optometric?

Orice consult optometric începe cu o discuție relaxată despre motivul pentru care te afli acolo. Următorul pas este determinarea automată a dioptriilor, cu o aparatură performantă. Evaluarea efectivă a acuității vizuale este realizată cu ajutorul unei truse de lentile și a unui panou fizic sau digital cu litere și cifre. La final, optometristul pune un diagnostic și prescrie soluția potrivită.

De ce trebuie să mergi periodic la optometrist?

Primul pas în testarea vederii este consultul optometric. Dacă sunt necesare investigații amănunțite sau afecțiunea oculară este una gravă, optometristul te va trimite la un medic oftalmolog sau la alt specialist. Iată 3 motive pentru care ar trebui să mergi periodic la un control la ochi.

Testarea acuității vizuale

Acuitatea vizuală reprezintă capacitatea ochiului de a distinge forme, dimensiuni și perspective. Dacă vezi încețoșat de aproape, de la depărtare sau la orice distanță, optometristul va determina dioptriile tale și alte măsurători necesare pentru prescrierea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Descoperirea precoce a afecțiunilor oculare

În primă fază, simptomele și semnele pentru unele afecțiuni oculare pot fi trecute cu vederea. De asemenea, anumite boli pot fi asimptomatice. Din aceste motive, este important să mergi periodic la consulturi optometrice, chiar dacă tu consideri că vezi perfect și nu observi nimic diferit în zona ochilor.

Reînnoirea prescripției pentru ochelari sau lentile de contact

Dacă dioptriile tale nu s-au stabilizat, va trebui să mergi mai des la consulturi optometrice. Totodată, chiar dacă vezi bine, este indicat să te programezi la controale de rutină, o dată la câțiva ani și să schimbi lentilele de vedere. Cu timpul, tratamentele aplicate pe suprafața acestora se degradează și ochii tăi nu vor mai fi protejați la fel de bine ca înainte.

Cât de des trebuie să mergi la optometrist, în funcție de vârstă?

Persoanele fără afecțiuni oculare cu vârsta de până la 60-65 de ani ar trebui să meargă la consulturi optometrice cel puțin o dată la 2 ani. Pentru cei mai în vârstă, sunt recomandate controalele anuale.

În același timp, dacă dioptriile tale nu s-au stabilizat, este necesar să refaci consultul optometric la fiecare 6-12 luni. Purtătorii de ochelari sau de lentile de contact cu dioptrii stabile ar trebui să se programeze la un nou control cel târziu la fiecare 2-3 ani.

Ai grijă de sănătatea ochilor tăi și pune accentul pe prevenție și pe tratarea din timp a afecțiunilor oculare. Mergi periodic la consulturi optometrice și asigură-te că vederea ta este perfectă.

Sursă foto: freepik.com

Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.