De ce este important pentru sănătatea ta un sistem de ventilație?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

sursă foto: airmec essential services

Calitatea aerului pe care îl respiri este foarte importantă pentru sănătatea organismului tău. Fie că vorbim despre aerul din interiorul propriei locuințe, a spațiului în care îți desfășori activitatea sau orice alt loc din interiorul unei clădiri. Și, pentru ca aerul să fie complet respirabil, este necesar un sistem eficient de ventilație. 

De multe ori avem senzația că aerisirea cu ajutorul ferestrelor este suficientă, dar, aerul care pătrunde în interior este poluat, nivelul poluării fiind diferit, în funcție de zona în care locuiești, rural, urban, circulație intensă, zonă industrială etc.

Toate acestea poluează aerul, de multe ori fiind atât de greu de respirat, încât nu realizăm. Simptome precum greața, oboseala, durerile de cap pot fi indicii ale inhalării noxelor, prafului sau impurităților din aerul exterior care pătrunde în camera în care te afli.

Dar și în interior există surse de poluare. De unde provin acestea? Din materialele de construcție, din activitățile pe care oamenii le desfășoară. Din utilizarea diferitelor substanțe pentru curățenie, pentru lucrul cu documente, din ceea ce aducem din exterior.

Aerul poluat din interiorul unei clădiri este dăunător atât celor care se află în spațiul respectiv, cât și pentru clădire. Reținerea aerului umed produce condens și apariția mucegaiului, ale cărui efecte asupra obiectelor din încăperi, cât și asupra organismului uman sunt de nedorit.

Nu putem contesta, aerul care intră pe ferestre este indispensabil, în special că este absolut necesar să aerisim frecvent spațiul de locuit, însă problema poluării este rezolvată doar parțial prin ventilație naturală. Chiar dacă o cantitate de aer intră în locuință pe fereastră și înlocuiește cumva aerul existent din interior, acesta din urmă nu este evacuat, iar ventilarea naturală se realizează foarte greu.

Pentru a nu periclita sănătatea organismului tău, aerul poluat trebuie evacuat cu regularitate și înlocuit cu unul proaspăt în toate camerele spațiului în care locuiești. Așadar, un sistem eficient de ventilație, de alimentare și evacuare este soluția perfectă.

Beneficiile unui sistem de ventilație

Sistemul de ventilație își dovedește utilitatea, beneficiile fiind suficiente pentru a recurge la această metodă de împrospătare a aerului.

Așadar, care sunt beneficiile unui sistem complet de ventilație?

  • Respiri aer proaspăt și curat;
  • Aerul închis din camere este evacuat;
  • Se elimină praful, noxele și tot soiul de impurități;
  • Previne umiditatea și formarea mucegaiului, atât de dăunător pentru sănătatea noastră;
  • Problema provocată de zgomotul asurzitor uneori, în special dacă locuiești în zone foarte aglomerate, este rezolvată.

Rolul pe care îl are un sistem de ventilație este esențial pentru clădiri, parcări sau orice alt spațiu. Acest tip de sistem este alcătuit, de obicei, din conducte circulare spiralate.

Produsele de calitate furnizate și utilizate de Stadtmeister.ro sunt foarte rezistente și îndeplinesc cerințele impuse de standardele pe această nișă de tubulatură.

Solicitarea ajutorului unui expert este extrem de importantă, așa că, poți apela cu încredere la Stadtmeister Vent pentru evaluarea proiectului tău și stabilirea pașilor necesar a fi executați.

         Aerul pe care îl respiri este viață. Iar calitatea acestuia trebuie să fie cea mai bună. Aer sănătos, viață sănătoasă! Aer poluat, probleme de sănătate!

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.